EBay'den alınan ürün gümrüğe takılır mı?

vyoora

Centipat
Daha fazla  
EBay'den bedava kargo ile 66 dolarlık bir beyblade satın alacağım koleksiyonum için. Vergi ödeyeceğimin farkındayım ancak gümrüğe takılır mı takılmaz mı merak ediyorum. Ayrıca vergiyi tam olarak nasıl ve nereye ödeyeceğim?

Amerika içi kargo mu bedava yoksa uluslarası mı? eBay benim bildiğim sahibinden gibi bir yer, satıcı yurt dışına yollar mı bilemem.

Genelde eğer ki yurt dışından bir ürün satın aldıysanız normal olarak mutlaka gümrüğe takılacaktır. Vergi kısmına geldiğimizde ürünü satın aldığınızda zaten vergiyi ödüyorsunuz diye düşünüyorum bunu Ali Express'teki mantığa göre söylüyorum bu işlem eBay da nasıl bilmiyorum.

Amerika içi kargo mu bedava yoksa uluslarası mı? eBay benim bildiğim sahibinden gibi bir yer, satıcı yurt dışına yollar mı bilemem.

Japonya'dan uluslararası bedava kargo ile gönderilecek bir ürün. Türkiye'ye gönderilir işareti var.

Satın alım kısmında ekstra bir ücret göstermiyor. Ancak 66 euroyu TL'ye çevirdiğimde 2170 TL gibi bir fiyat çıkıyor fakat kartımdan çekmeye çalıştığı fiyat 2280 civarı. Vergi bu olabilir mi?

Türkiye'ye gönderim yapıyorsa beyan edilen fiyat üzerinden %30 gümrük ödersiniz, eğer ürün ÖTV kapsamında bir ürünse %20 daha eklemeniz gerekebilir.

Ebay'in gümrüğü eklediğini sanmıyorum siz gümrüğe gelince size haber gelecek ve ödeyeceksiniz o şekilde gümrükten çıkacak ve size gelecek muhtemelen ya da kapıda ödeme de olabilir bilemiyorum Ebayden hiç alışveriş yapmadım yıllardır.

Ben de eBay'den figür almak istiyorum 150 dolarlık. Gümrüğe takılsa da vergisini ödeyip almak istiyorum. Geri dönmez değil mi ürün?

150 Dolar veya daha fazla gümrük ödemek sorun olmayacaksa dönmez. Ama takibini yapabileceğiniz bir kargo ile alın, gümrüğe gelince sizi aramazlarsa (gümrük müşaviri tutmanız ve onun üzerinden ürünü çekmeniz gerekecek) Türkiye'ye girdiğini gördüğünüz zaman İstanbul Uluslararası PİM'e ulaşıp işlemleri takip edin ve yapmanız gereken nedir sorun.

Yani diğer bir deyişle ürünü 2 katı fiyata alacağım doğru mudur?

Yani diğer bir deyişle ürünü 2 katı fiyata alacağım doğru mudur?

Aynen öyle. 30 Euro üstü ürünler ticari ürün olarak değerlendiriliyor ve gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor. Genelde ürün ücreti kadar hatta daha fazla vergi çıkıyor.

Aynen öyle. 30 Euro üstü ürünler ticari ürün olarak değerlendiriliyor ve gümrük müşaviri tutmanız gerekiyor. Genelde ürün ücreti kadar hatta daha fazla vergi çıkıyor.
Saçmalıklar ülkesi Türkiye sirkine hoş geldiniz (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…