Ebelik okunur mu?

EgeStrqfes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ebelik bölümünün çok tercih edilmediği için sıralamasının hemşirelik gibi diğer bölümlere nazaran daha düşük olduğunu düşünüyordum. Sonra kontrol ettiğimde Ankara Üniversitesinde bile 170 binlerden alıyor. Ben gerçekten hiçbir şeyden iğrenmeyen bir insanım, yemek yerken bile tahmin edebileceğiniz muhabbetleri zevkle yapabilen bir insanım. Tahmin ettiğiniz her şeyi asla gözümü kırpmadan inceleyip midem bulanmadan bakabiliyorum. Ebelik de bana göre diye düşündüm. Yani sağlık sektöründe en bana göre olan bölümlerden birisi diye düşünüyorum. Çünkü ne insanlar isterlerse en ağır küfürleri etsin bana yine de sinirlenen bir insan asla değilimdir. İster tanıyayim, ister tanımayayim. Ebelikte de yapılan hiçbir işlemden tiksineceğimi düşünmüyorum. Kendime göre olduğunu fark ettiğim bu meslekle ilgili bilgisi olan varsa bana yardım ederse sevinirim. Maaşlarını bulamadım ama sanırım hemşireyle aynı alıyorlar. Bilgilendirebilecek biri varsa sevinirim, iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuyamazsınız.

1757837266336.png

1757837278238.png

Teşekkürler, fizyoterapi bölümüyle ilgili bir bilginiz var mıdır? Devlette maaşı vs ne kadardır?

Fizyoterapi okusam yabancı dil öğrenip (Almanca mesela) yurt dışına giderdim. Maaşları ne kadar bilmiyorum ama hemşire kadar ataması yok.

Fizyoterapi okusam yabancı dil öğrenip (Almanca mesela) yurt dışına giderdim. Maaşları ne kadar bilmiyorum ama hemşire kadar ataması yok.

Güzel bölüm aslında fakat KPSS'de 94 ile başlıyor puanları. Yurt dışına gidemezsek işsiz kalırız direkt. Ergoterapi adlı bir bölüm gördüm. Mesela şimdi kazandım, KPSS puanında 85 diyor. 86 puan yaparsam KPSS'de, kesinlikle devlette işe girebiliyor muyum? Çok garibime gitti ortalama 90-100 bin TL maaşı varmış ve tıpta bile değil bu bölüm. Acaba bu bölümle ilgili bilgi sahibi birisi var mıdır?

Güzel bölüm aslında fakat KPSS'de 94 ile başlıyor puanları. Yurt dışına gidemezsek işsiz kalırız direkt. Ergoterapi adlı bir bölüm gördüm. Mesela şimdi kazandım, KPSS puanında 85 diyor. 86 puan yaparsam KPSS'de, kesinlikle devlette işe girebiliyor muyum? Çok garibime gitti ortalama 90-100 bin TL maaşı varmış ve tıpta bile değil bu bölüm. Acaba bu bölümle ilgili bilgi sahibi birisi var mıdır?

85 ile girmişlerdir fakat 4 yıla belki onun da taban puanları artmış olacak. 90 olacak. Bilemeyiz. Hem yurt dışı imkanı olan hem de yurt içinde şans verilecek bir şey bakmanız garanti olur.

85 ile girmişlerdir fakat 4 yıla belki onun da taban puanları artmış olacak. 90 olacak. Bilemeyiz. Hem yurt dışı imkanı olan hem de yurt içinde şans verilecek bir şey bakmanız garanti olur.
O zaman dediğiniz gibi hemşirelik en mantıklısı gibi. Ben de hemşirelik istiyordum zaten fakat sıralaması her geçen yıl çok fazla artıyor.

O zaman dediğiniz gibi hemşirelik en mantıklısı gibi. Ben de hemşirelik istiyordum zaten fakat sıralaması her geçen yıl çok fazla artıyor.

Yeni hastane falan açılınca ya da iş bırakan olunca yine de atama mevcut oluyor. Rekabet çok fazla bu devirde o yüzden sıralaması artacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı