EBOB EKOK soruları nasıl çözülebilir?

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
Konuyu Bıyıklı'dan 1, Mert Hoca'dan 2 kere izledim. Çok iyi anladım ama soruları çözemiyorum bir türlü. Matematiğin İlacı'ndan basit sorularını yapabiliyorum ama biraz zorlaştı mi ve soru tipi değişti mi kalıyorum öylece. Ne yapmalıyım? Bu her konuda oluyordu fakat EBOB EKOK'ta biraz fazlalaştı, ne yapmalıyım?

8 sınıf öğrencisi olarak ben de aynı sorunu yaşıyorum. Eskiden Çalışkan dersleri dinleyen bir çocuktum sonra dersleri dinleyip geçen bir çocuk oldum şimdi dersleri bile dinleyesim gelmiyor. Eve geldiğimde çalışıyorum fakat nafile. Sana önerim önceden kullandığım bir taktik olan konu anlatımlı kitapları satın almam. Orada hem nasıl çözeceği ile alakalı detaylı örnek sorular var hem de kolaydan zor seviyesine doğru alıştıra alıştıra yükselebileceğin sorular var.

Matematik temeli sağlam olanlara bile zor gelen bir konudur. Soru tarzı göre göre pekiştirmeniz gerekli. Başka yolu yok.

Çözüm ezberlemek yerine soruların mantığına yatmasını sağlamaya çalış. Bir de direk çözüme bakmaktansa kendin uğraşıp sorulara kendi çözümlerini bulursan bir daha unutmazsın kolay kolay.

Eyüp hocama şans verebilirsin. Ufkunu açacak düzeyde yorumları oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…