Eca confeo Plus kombi, sirkülasyon pompası durmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fero59

Decapat
Daha fazla  
Eca confeo Plus kombim sıcak su kullanımı olduğunda petekleri ısıtıyordu. Biraz araştırma yaptım ve 3 yollu vana veya step motoru arızası olabileceğini buldum. Elimin yatkınlığına güvenerek gayet titiz bir şekilde, kombi içindeki suyu boşaltıp, elektrik bağantısını keserek vanayı söktüm. Üzerinde biraz tortu vardı bir umut çalışır diyerek temizleyip aynı titizlikle yerine taktım. Hiçbir yerde su kaçağı yok ve vana dışında hiçbir yere dokunmadım. Bu titizliğe rağmen şu anda sıcak su kullanımından sonra sirkülasyon pompası durmuyor. Ekranda derece göstergesi, alev olmamasına rağmen, sürekli artıyor. Acaba bir yerlerine zarar mı verdim yoksa yapmam gereken bir işlem mi var arızanın sebebi nedir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bu modelde sıcak su kullanımı sonrası pompa, kombi içindeki suyu soğutmak için 5-10 dk arası çalışmaya devam ediyormuş. Arıza değilmiş normal bir durummuş. Sıcak su kullanımında petek ısınma sorunu da 3 yollu vana ile ilgiliymiş değiştirdim düzeldi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…