Çözüldü ECS G31T-M7 V1.0 tabanlı sistem Yosemite USB boot etmeme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CoolDerin

Megapat
Makaleler
5
Herkese merhaba.

Ben Yosemite kurmak için buradan 10.10.3 MBR yamalı dmg dosyasını indirdim.

Ancak boot menüsüne girip Flash Disk ile boot ettiğim vakit sistem siyah ekranda takılıyor.

ECS G31T-M7 V1.0
İntel Core 2 Duo
ATI Radeon HD 4600

Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum imajı eksik yada hatalı hazırlanmış olabilir. EFI boot eksik yazılmış olabilir. Tekrar kurulum imajı hazırla.
EFI/CLOVER/kexts/10.10 içinde FakeSMC.kext olup olmadığını kontrol et.
BIOS ayarlarını kontrol et.

Merhaba,
Yosemite 10.10.4 RAW İmajını indirip,Win32 yi yönetici olarak çalıştırarak yazdırdım.
  1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  4. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy’ .Bu ayarlarıda yaptım
Sonra USB'den boot ederken ekranda; An operating system wasn't found.Try disconnecting any dirives that don't contain an operating system.
Press Ctrl+Alt+Del to restart yazısı çıkıyor.Raw dosyasını birkaç kez indirdim,ve farklı usb lerde boot ettim USB 16 gb ile fakat sonuç değişmedi.
Notebookumun sistemi;
SAMSUNG NP350V5C-S0KTR
BELLEK: 8 GB
İŞLEMCİ:Intel İ5-3230M@2.60GHz(4 CPUs)
SABİT DİSK:Sandisk SSD 240 gb
ANAKART:AMİ
BİOS09ABE
EKRAN KARTI:Intel hd 4000-AMD 7600M
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba Hocam, kurulum yaparken boot menüsünde dmg imajıyla oluşturduğum USB gözükürken, neden raw imajıyla oluşturduğum USB yi görmüyor?

Transmac ile USB' ye 10.10.3 Yosemite final dmg dosyasını yazdırırken, bu dosya zaten var diyor ama USB boş gözüküyor. USB' fat32 de ve HDD low level ile formatladım ama sonuç değişmedi. Başka USB taktığımda da aynı sorunla karşılaşıyorum.

Bilemiyorum. Zira şu ana kadar bu imaj dosyaları yüzlerce kullanıcı tarafından kullanıldı. Donanımınla ilgili olabilir. Başka bir sistemde hazırlamayı dene.
Hocam diğer bilgisayarımda aynı işlemi uyguladım sonuç değişmedi. TransMac'i silip yeniden yükledim, herhangi bir değişiklik olmadı, 10.10.3 Yosemite dosyası zaten var değiştirmek istiyormusunuz diye bir uyarı çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…