ECS G41 M7 v1.1 anakarta RAM takılmıyor

emregoodmann

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Ecs g41 m7
İşlemci
Q6600
Merhaba. ECS G41 M7 modelinde anakarta sahibim RAM takmak istediğimde PCI Express slotunun RAM slotuna çok yakın olduğunu gördüm ve ekran kartını çıkarmadan tırnağı açamadım.
Ekran kartını çıkarmak için işaretli olan bölgeye nasıl davranmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? Bastırdım biraz çıkmadı.

Dosya Ekleri

• FB_IMG_1678700497346.jpg
    FB_IMG_1678700497346.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba. ECS G41 M7 modelinde anakarta sahibim RAM takmak istediğimde PCI Express slotunun RAM slotuna çok yakın olduğunu gördüm ve ekran kartını çıkarmadan tırnağı açamadım.
Ekran kartını çıkarmak için işaretli olan bölgeye nasıl davranmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? Bastırdım biraz çıkmadı.

Dostum o mavi soketin yanındaki vida tarafından parmak sokulabiliyorsa oradan beyaz tırnağa basınca kartın gelmesi lazım. Seninkinde pratik gelmiyorsa üstünden yükü almaya çalış. Onu da ekran kartını direk yukarı doğru aşağı yukarı açı vermeden çekerek o beyaz tırnağın bırakması için yardımcı olabilirsin.

Dostum o mavi soketin yanındaki vida tarafından parmak sokulabiliyorsa oradan beyaz tırnağa basınca kartın gelmesi lazım. Seninkinde pratik gelmiyorsa üstünden yükü almaya çalış. Onu da ekran kartını direk yukarı doğru aşağı yukarı açı vermeden çekerek o beyaz tırnağın bırakması için yardımcı olabilirsin.

sence ekran kartini çıkarmadan RAM'i takabilir miyim?

PCI Express slotu çok yakın ama.

PCI Express slotu çok yakın ama.

Dostum buradan pek anlaşılmıyor ama bazı anakartlarda RAM slotunun 2 tarafı da açılmıyor. Misal bendeki B550'in bir tarafı sabit diğer tarafı açılıyor ve o şekilde takıp çıkarabiliyorum. Tek taraflı takılabiliyor tabii ki. Sadece ortadaki tırnağa dikkat ederek ilk başta PCI-e slotuna yakın tarafı oturtun daha sonra diğer açılabilir tarafı hafif ve dik bir şekilde bastırarak oturtmayı deneyebilirsiniz.

Aynı anakart bende mevcut şu anda, ekran kartına zarar gelmeyecek şekilde az bir şey bastırabilirsiniz ya da @101982'un da dediği gibi üsttekileri açarsanız sadece. Açılmayan tarafı ilk slota koyarsınız ve RAM'i alttan üste doğru oturttuğunuzda bastırırsınız sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı