Arkadaşlar merhabalar. God of War'da tam düzeltemediğim takılmalardan dolayı ve yeni oyunlar için artık RAM'ımı 16'ya yükseltmeyi düşünüyorum. Anakartım resimdeki ECS H61H2-M17 anakart. Benim 4-4 şeklinde iki tane olarak takılı 8 GB RAM'ım var şu anda. Yanlarına iki 4 veya bir 8 daha takılacak yer var mı bunda?
Arkadaşlar merhabalar. God of War'da tam düzeltemediğim takılmalardan dolayı ve yeni oyunlar için artık RAM'ımı 16'ya yükseltmeyi düşünüyorum. Anakartım resimdeki ECS H61H2-M17 anakart. Benim 4-4 şeklinde iki tane olarak takılı 8 GB RAM'ım var şu anda. Yanlarına iki 4 veya bir 8 daha takılacak yer var mı bunda?
İki tane aynı türden, mhz vb. her özelliği aynı RAM almam gerek değil mi? Birde 8 8 de dual channel etkisi yapıyor mu yoksa yeni çok slotlu bi anakart alıp 4 tane 4 GB'mı alsam, 8 GB RAM'lerde benim şu anki gibi dual channel daha iyi diyorlar.
İki tane aynı türden, MHz vb. her özelliği aynı RAM almam gerek değil mi? Bir de 8 8 de Dual channel etkisi yapıyor mu yoksa yeni çok slotlu bir anakart alıp 4 tane 4 GB'mı alsam, 8 GB RAM'lerde benim şu anki gibi Dual channel daha iyi diyorlar.
İki tane aynı türden, MHz vb. her özelliği aynı RAM almam gerek değil mi? Bir de 8+8 de Dual channel etkisi yapıyor mu yoksa yeni çok slotlu bir anakart alıp 4 tane 4 GB'mı alsam, 8 GB RAM'ler de benim şu anki gibi Dual channel daha iyi diyorlar.
İlerde olabilir aslında durumlar belli değil tam emin değilim bende düşünüyorum. Peki böyle yapsam ilerde yeni iyi bi işlemci ve DDR4 anakart ve RAM'ler alsam örneğin. GTX 1050 Tİ'ye uyum sağlar mı? Darboğaz konusu gibi bişey. İşlemci iyi olmazsa böyle bişey olur biliyorum ama yine aklıma geldi böyle soru.