(ECS) H61H2-M17 v:1.0 anakart 12v girişi kısa devre

JoneX

Hectopat
Arkadaşlar iyi günler öncelikle :) Yakın zamanda ekran kartımın anakartımda sıkıntı yaptığını düşünüp konu açmıştım. Nedeni ise anakartın start almamasıydı. Şu an konu daha ciddi bir hal aldı. Başlıktaki gibi bir kısa devre ile karşı karşıyayım. Artık ekran kartı durumuna bir göz attığımda ise ekran kartı takılı iken de aynı sorunu vermeye başladı. :D Şimdi arkadaşlar dediğim durum birden oldu. Bilgisayarı sıkıntısız kullanıyordum. BIOS'ta RAM'lerimin miktarı gibi her şeyi tanımış bir şekilde gösteriyordu. Daha öncelerde uzay montaj bir şekilde bilgisayara bağlamadan test etme amaçlı yaptığımda nadiren bu sorun ile karşılaşırdım lakin bu durumun olduğundan haberim yoktu. Ne zaman güç kaynağımın işlemci güç girişini taksam anakart 2sn çalışıp geri duruyor ardından 3 kere aynı şekil çalıştıktan sonra hiç çalışmıyor. Tekrar start verdiğimde ise yine aynı şekil 3 kere çalışıp kapanıyor. Biraz kurcalarken anakartın işlemci güç girişi takılı olmadan kesintisiz çalıştığını ve işlemci olmadan da kesintisiz bir şekilde çalıştığını gözlemledim ama dediğim gibi 12v işlemci güç girişini taktığım an kısa devre söz konusu. Bu durumda neler denedim isterseniz size onları söyleyeyim:

-2+4 RAM kitim var bunlar tek slot sağ sol iki slot yer değiştirerek denedim sorun aynı.

-Başka bir güç kaynağı ile denedim sorun aynı.

Bana biraz kızabilirsiniz lakin bu durumu RAM slotlarının altındaki 3 bacaklı (apm25ı3n çipin adı) çipe kısa devre yapmayı denedim birkaç kere ve sorunun 2 kere olmadığını gözlemledim. Yani oradaki bütün bacaklara aynı anda tel değdirdiğimde bilgisayar çalışırken kapanıyor ve tekrar çalıştığında sanki 12V'da sorun yokmuş gibi çalışıyor :D Şu an aklımda yüksek ihtimalle anakart var ama düşük ihtimalle de işlemci var sizin görüşleriniz nelerdir arkadaşlar? En kısa zamanda bir tamirciye göstereceğim ama bundan önce sizlerle duruma ihtimal verip gittiğimde şundan şundan şüpheleniyorum demek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum dostlarım şimdiden teşekkür ederim.

Anakart: Casper (ECS) H61H2-M17 v:1.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı