Recep abi Öncelikle Çok Teşekkür ediyorum bana Anakartın modelini sorunca anakartın her tarafını didiklemek zorunda kaldım ve Model ismi ararken Anartta kırmızı jumper takılı olduğunu o anda keşfettim (bu kadar minik olduğunu düşünmüyordum
Daha önce hiç görmediğim için Google'deki jumper Fotoğrafları yanıltıcı
) Hemen eski AMD kasada da var mıdır diye aklıma geldi Onda da 1 tane olduğunu keşfetim
O kırmızıyı sökünce Kasaya elektrik geçmiyor sigorta gibi bir şey galiba bu
Gerisi zaten geldi.
Jumper'i fotoğraftaki kırmızıların hemen yanındakine taktım CPU Evo diye Programı yükledim %100 olunca Kendi kedini resetledi ve Bir daha açılmadı
EKranda CMOS Setting Wrong yazan BIOS ekanında kalıyordu.
Sonra "Del" e basıp BIOS ekranından Restore defaurs yapıp Save yapınca windos açılıyor fakat Masaüstü gelecekken hata oluştu Windows başlatılamıyor gibi bir hata geliyordu.
Seçeneklerde Eski ayarlara yükle, Windows sıfırla ve Windows'u kapat seçeneği falan vardı 2-3 kere Resetledim hep aynı hatayı veriyordu. Windows Sıfırla dedim 1 saat Windows'u kendi kendine Sıfırdan tekrar yükledi galiba (Windows 10 bu özellik çok güzelmiş bu araba) Öyle Masaüstü geldi. Sonrada eBLU diye bir programdan Ubdate yaptım şu anda Windows'ta eski hiçbir Programım çalışmıyor hata veriyor ama ekran kartı çalışıyor Bu yeter gerisini Tekrar yüklerim kolay onlar.
Bunlar hep 3-4 aydır Deneyip hata aldığım yöntemler aslında 3-4 ay önce Techopat sosyal de "ECS H61H2- M.2 BIOS Güncelleme" diye konu keşfetmiştim me-lock'u. İnternette başka hiçbir yerde bundan bahsedilmediği için ve bana karmaşık geldiği için hiç denemedim Jumper ile Me-lock'u (kıştan beri boşu boşuna krizlere girmişim
). Dün akşam o konuyuda buldum tekrar biraz rehperlik etti bana. Bugüne kadar tek sorunum jumper miş
(ciddiyim internette başka hiçbir yerde H61H2- M.2 BIOS güncellemede söz edilmiyor jumper takılacağından )
Ben Kasanın içini açmaya korktuğum için (statik vücutta biriken elektirk bile anakartı ve ekran kartını yakıyor diyorlar) Kasadan bana elektrik çarpacağından kormuyorum da benim kasayı çarpacağımdan çekiniyorum
Siz model ismini sorunca jumper zaten anakartlarda olduğunu öyle görebildim.
Çok teşekkür ediyorum Receğim abi Hayatta tanışmak istediğim önemli kişiler arasında siz ve Ali abi de varsınız İşalah bir gün sizinle tanışabileceğim bir an olur YouTube'dan sizin videolarınızı izliyorum Kafa ayarı serisi çok güzel