batuhan007
Megapat
Daha fazla
Merhabalar. Benim asıl sorunum neredeyse bütün mikrofonlarda olan gürültü tutma özelligine ulaşmak. Anakartın ses kartı VIA isimli bir yazılım/driver'ı destekliyor her ne kadar bütün sürümlerini denemiş, kendi orijinal yazılımını kurmayı başarmış olsam da gürültü tutma özelliği mikrofonuma bir türlü gelmedi. Daha önceki kullanıdıgım anartlarda Realtek mevcuttu ve aynı mikrofon ile gürültü tutma özelliğini kullanabiliyordum. Buraya kadar tamam, anlaşılan VIA için bu model kartta gürültü tutma özelliği yok. Önce aklıma gelen her ne kadar kart VIA destekli olsa da Realtek driver kurup bir ihtimal olabilir dedim. Denedim olmadı. İnternette aynı işlemi yapmak isteyenlere yazılan mesajlarda "olmaz kart neyse driveri da oldur" gibi yorumlar gördüm. Daha sonra anakartımın sitesine girip bana önerdigi driverları kontrol ettim. 1 adet VIA 1 adet Realtek driver var. Anladığım bu kart ile Realtek sürücü de kullanılabiliyor. Bende diğer tüm ses sürücülerini silip kendi sitesinden indirdiğim Realtek sürücüsünü kurdum. Fakat sanki hiçbir yükleme işlemi yapmamışım gibi ne ses var ne de hoparlör aygıtını görüyor.
Sitede VIA or Realtek ibaresi mevcut
Siteden driver bölümü
SİTE
Bahsettigim gibi amacım sadece kartla uyumlu olan Realtek driverini kullanmak bu da mikrofonumdaki gürültü tutma özelliğini kullanılabilir hale getirecek benim için. Yorumlarınızı bekliyorum.
Sitede VIA or Realtek ibaresi mevcut
Siteden driver bölümü
SİTE
Bahsettigim gibi amacım sadece kartla uyumlu olan Realtek driverini kullanmak bu da mikrofonumdaki gürültü tutma özelliğini kullanılabilir hale getirecek benim için. Yorumlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: