Eczacılık bölümü nasıl?

Maesta

Decapat
Daha fazla  
YKS'ye gireceğim eczacılığı düşünüyorum küçük bir ilçede yaşıyorum ve babamın yardımıyla mezun olunca eczane açma imkanım var. Ama kararsızım eczane açmak zorlu bir süreç mi bulunduğum ilçenin eczane kotasını nereden görebilirim kafam biraz karışık yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.

Eczacılık sektörü şu an çok sıkıntılı. Mezun olduğunuz vakte kadar sektör daha çok daralabilir. Bir arkadaşımın ailesi şimdiden bir dükkan sahibiyle anlaştılar(Bu yıl sınava girecek.).Garanti bir iş olsun gözüyle bakarsanız üzülebilirsiniz.

Kafanıza göre her yerde eczane açacağım deyip açamıyorsunuz devlet izin vermeli noter açmak gibi bir şey.
Bir yerde çalışayım derseniz eczane sahibi eczacı ise kolay kolay işe eczacı almıyorlar eczane hizmetleri mezunu eczane teknikerlerini işe alıyorlar çünkü bir eczacı imzası yeterli oluyor benim bildiğim bunlar.

Eczane açmak çok maliyetli bir şey değil. İlaç şirketleri size en başta ilaçları ön ödemesiz olarak veriyor, siz para kazandıkça ilaçların parasını ödüyorsunuz. Bu şekilde uzun süre para kazanamıyorsunuz. Eczane devralmak şu anda 20 milyondan başlıyordur sanırım.
Eczanacılık okuyup bir işte çalışayım derseniz daha kötü. 5 yıl okul okuyup, 1.5 asgari ücretle işe başlıyorsunuz çoğu zaman. Devlete atanmadığınız sürece bu çok yükselmiyorda, devlet atamaları da tamamen şans işi. Çok önereceğim bir bölüm değil açıkçası.

Bu bölümü tercih edip pişman olmayan görmedim, benim de üniversitede okurken çoğu arkadaşım bu bölümü Eczane açma hedefi ile tercih ettiler, şu anda kontenjan kısıtlanmasından ötürü ne eczane açabiliyorlar, eczane devralmak da çok pahalı ve hastane karşısında işlek bir caddede açmıyorsan öyle yüksek kazançlı bir iş de değil artık. Ataması da oldukça az.

Bu bölümü yazan arkadaşlarım Tıp gelmedi diye alternatif olarak seçmişlerdi, 30-35k sıralamalar ile 5 yıl oldukça ağır bir eğitim aldılar. Mezun olunca zar zor iş buldular.

Zamanında FTR diye bir bölüm vardı, aynı Eczacılık gibi hatta Eczacılık bölümünden bile yüksek sıralamalıydı, mezun olan kendi kliniğini açıyor zengin oluyor diye popüler etmişlerdi. Şimdilerde en yüksek işsizliğin olduğu bölümlerden birisi, geçenlerde sıralamalarına baktım bırak Tıp ile yarışmayı, en düşük puanlı bölümlerden biri haline gelmiş. Birkaç yıl sonra birisi yazmıştı dersiniz, aynısı Eczacılık bölümünün başına gelmeye yavaş yavaş başladı.

Sağlık alanında tek garanti Tıp'tır, bunu asla unutmayın, geri kalan sağlık bölümleri sadece dönemlik popüler olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…