Eczacılık gerçekten bitti mi?

En doğrusunu yapmışsın hocam, eczacılık okumak bu dönemde ne kadar alınabilecek bir risk tartışılır.

Direkt olarak mezun olup eczane açmaktansa bir ilaç firmasına girip hem sermaye oluşturup hem de çevre edinip öyle eczane açmak daha mantıklı gibi.

Direkt olarak mezun olup eczane açmaktansa bir ilaç firmasına girip hem sermaye oluşturup hem de çevre edinip öyle eczane açmak daha mantıklı gibi.

Ancak onun da zorlukları var. Eczane açmak için kontenjan sınırı olduğundan ötürü şehir merkezlerinde ezcane açmak çok zor, çünkü kontenjanın çok üzerine eczane sayısı var zaten.

Bu durumda iki seçenek oluyor, ya bir eczacıdan eczanesini devralacaksın, ya da şehirden uzak köy vb. yerlerde eczane açacaksın. Bir eczacıdan eczane devralmak çok zor, çoğu eczacı buna sıcak bakmıyor ve ciddi paralar istiyorlar.

Ayrıca işin kazanç boyutu da çok değişti, eskisi gibi ilaç başına alınan kazanç eskiye kıyasla oldukça düşük. Kaldı ki bir eczane açabilmek için de iyi bir sermayeye ihtiyaç var.

En mantıklı ve çoğu yeni mezunun seçtiği hedef ilaç sektörü oluyor, ancak rekabet oldukça yüksek. Kimya - Kimya Mühendisliği mezunları da benzer pozisyonlarda çalışabiliyor.

Eskiden çok iyi bir seçenekti eczacılık okumak, ancak günümüzde bölümün kontenjanları nispeten azaltılmasına rağmen çok mantıklı bir seçenek olduğunu düşünmüyorum.

Özellikle Tıp kazanabilecek bir aday için ve sağlık alanında ilerlemek isteyen bir aday için öncelik Tıp olmalı. Diş hekimliği için de durum eczacılıktan pek farklı olmadığı için çok öneremiyorum. Günümüzde iş imkanı iyi olan ve eczacılık sıralamalarına yakın olan “Dil ve Konuşma Terapistliği” bölümünü önerebilirim (elbette kontenjanını çok arttırırlarsa gelecekte ne olur bilemeyiz). Veya daha düşük sıralamalar ile almasına rağmen iş imkanı açısından Hemşirelik ve Ebelik bölümleri de tavsiyemdir.

Hocam sitede aktifseniz sizce diş hekimliği mi okumalıyım eczacılık mı? Biraz sermayem var diyelim ona göre bakarsanız.

Eczacılığın nesi bitti en kötü diplomanı ver kiraya gitsin...

Hocam peki biraz sermayemiz var diyelim biraz daha biriktirmek için ilaç firmasında işe girmek isteyen bir eczacıyız. Peki her eczacı rahatlıkla girebilir mi ilaç firmasına, ilaç firmasına girmesi için alması gereken yabancı dil eğitimi var mı örneğin? Ben diş ve eczacılık arasında kaldım sizce ne yapayım? Bir de kullanıcı adınıza bakarak eczacılık okuduğunuzu düşünüyorum, önerir misiniz bana eczacılık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…