Eczacılık mı Bilgisayar Mühendisliği mi?

815315

Femtopat
Arkadaşlar ben bu sene sayısal alanda 38200 sıralama yaptım. Fakat tercih döneminde kafam çok karışık. Ailem sadece İstanbul'da okumama izin veriyor. Zaten tercihlerinde başa diş yazdım geçen sene 40k ile kapatanlara kadar ama gelmeme ihtimaline karşı dişten sonra eczacılık mı yazayım bilgisayar mühendisliği mi? Bize yakın bir yerde bir eczacıyla konuştum eczacılığın geleceği olmadığını söyledi. Sizce gelecek odaklı bakarsak bilgisayar mühendisliği mi eczacılık mı yazılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eczacılık ve bilgisayar mühendisliği birbirinden alakasız bölümler. Olaya sadece bölümün geleceği açısından bakmayın, sizin ne yapmak istediğiniz daha önemli. Sırf geleceği var diye bilgisayar mühendisliği yazıp sonra yapamayıp kpss giren tanıdığım oldu. Gelecek odaklı bakarsak cevap bilgisayar mühendisliği.

Yani haklısınız teknoloji ile aram iyidir meraklıyım fakat bu yaşıma kadar bana ait bir bilgisayarım olmadı. Sizce alışmak uzun sürer mi? Ve ek olarak benim İngilizcem baya kötü Türkçe bilgisayar mühendisliği okuyup özel olarak İngilizcede kendimi geliştirmek kötü bir tercih olur mu? Eczacılık konusunda aslında 5 sene önce sanırım durumları gayet iyiydi fakat artık yeni eczane açmak çok zor. Ve başkasının yanında eczacı olarak çalışacağıma bir firmada bilgisayar mühendisi olmak daha mantıklı geliyor. Bu arada yanıtladığınız için teşekkürler.

Neyi seviyorsan.
Emin olun ilgim ikiside hemen hemen eşit.

İngilizce dertlerinin en ufağıdır muhtemelen. İlginin eşit olduğunu düşünüyorsan bilgisayar mühendisliği daha kolaydır. İlk 50000'e girmiş birisinin bilgisayar mühendisliğinde işsiz kalması düşük bir ihtimal.

Kendine güveniyorsan bilgisayar mühendisi ol ama yok ben garantiye alayım dersen eczacılık daha iyi olur.

Kendine güveniyorsan bilgisayar mühendisi ol ama yok ben garantiye alayım dersen eczacılık daha iyi olur.
Yani aslında garantiye almaktan çok
Güvenme konusu hangi manada acaba. Mesela bilgisayar mühendisliği okuyup mezun sayısından ötürü işsiz kalma ihtimali beni biraz korkutuyor.

Alışmakta zorluk çekmezsin. Bölümü ingilizce seçersen hazırlıkta ingilizce öğretiyorlar, öğrenmesi de o kadar zor bir dil değil zaten. Eğer ben kendimi geliştiririm on binlerce bilgisayar mühendisliği mezununun arasından sıyrılırım diyorsan bilgisayar mühendisliği oku. Merak etme üniversite boyunca yan gelip yatmazsan kendine birşeyler katarsan işsiz kalmazsın.

Yani aslında garantiye almaktan çok

Güvenme konusu hangi manada acaba. Mesela bilgisayar mühendisliği okuyup mezun sayısından ötürü işsiz kalma ihtimali beni biraz korkutuyor.

Eğer sen okulunu güzel bir şekilde bititirsen ve bir şeyler öğrenmek için çabalarsan işsiz kalmazsın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…