Eczacılık mı Bilgisayar Mühendisliği mi?

Yani aslında garantiye almaktan çok.

Güvenme konusu hangi manada acaba. Mesela bilgisayar mühendisliği okuyup mezun sayısından ötürü işsiz kalma ihtimali beni biraz korkutuyor.

Ben şahsen 38200 sıralama yapmış birisinin işsiz kalabileceğine çok inanmıyorum. Ayrıca çoğu kişi nedense bilgisayar mühendislerinin hepsinin aynı işi yaptığı gibi bir izlenimine kaplıyor. Ama sayısız derecede alt bölüme ayrılıyor. Böyle bir dönemde en kötü bilgisayar mühendisi bile işsiz kalmaz.

Yanıtınız için teşekkürler. Sanırım tercih listeme eczacılıktan önce bilgisayar mühendisliği yazacağım. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Ben çalışkan bir insanım, CV kasmak beni zorlamaz dersen bilg. mühendisliği oku. Bu bölümde okulu bitirdiğinde sadece okulun verdiği eğitim seni iş sahibi yapmayacak. Ama kendini geliştirirsen iyi paralar kazanabilirsin.

Sadece fakülteyi bitireyim, kendimi ekstra kasmadan da iş bulabileyim dersen eczacılık oku. Ama başkasının yanında çalışmam diyorsan da eczacılıkta iş alanların biraz daralıyor. Ya devlete atanmak için kura çıkmasını bekleyeceksin, ya da yine üstteki gibi CV kasıp özel sektörde ilaç firmalarında iş arayacaksın. Devlete sınavsız-KPSS olmadan kura ile atanıyor eczacılar. Mühendislerin böyle bir şansı yok diye biliyorum.

Ancak yine de en önemli şey, okulu bitirdiğinde bir ömür o işi yapacaksın. Bunu hesap ederek seçim yap. İki fakülteyi de bir şekilde bitirirsin. Can alıcı kısım ''bir ömür'' bu işi yapacak olman. Çalışma ortamlarını, şartlarını, maaşları, çalışma saatlerini iyi düşün.

Yani maaş olarak çok düşünmedim burada benim için önemli olan sizin dediğiniz gibi mesleği ömür boyu yapacak olmak. Yani eczacı olmayı bir esnaf olmaya benzetiyorum. Fakat bilgisayar mühendisliği daha çok merak uyandırıyor. Sonuçta bilgisayar mühendisliği pek çok dalı kapsıyor ve yapılabilecek çok şey var. Ama önceden de dediğim gibi bilgisayar mühendisi tercih eden ve mezun olan kişi sayısı ciddi şekilde artıyor bu da işsizlik sorununu beraberinde getiriyor. Bu sıralama ile İstanbul da bir vakıfta olursam eğer daha iyi ismi duyulmuş okullarda okuyan kişiler öne çıkacak. Ve iş bulma konusunda bana büyük bir dezavantajı olacak. Eczacılıkta ise sanırım çoğu kişi hızlı bir şekilde iş buluyor fakat başkalarının yanında çalışanlar çalışma şartlarından vs maaşlarından memnun değiller. Bu da benim kafamı çok karıştırıyor ama yinede bilgisayar mühendisliğine daha yakınım.

Arkadaşlar güncelleme İstanbul Galata Üniversitesi Diş Hekimliği kazandım. Burada boşuna sizi yordum kusura bakmayın

Son düzenleme:
sektörden biri olarak minik bir güncelleme yapayım: Bilgisayar mühendisleri kamu'da kpss olmadan işe girebiliyor. Şöyleki; 3 sene ve üzeri deneyiminiz var ise Bilişim uzmanı olarak işe girebiliyorsunuz. sürekli ilanları oluyor. girmek öyle zor değil. şuradan bakabilirsiniz: https://kamuilan.sbb.gov.tr/ (Sözleşmeli Bilişim Uzmanı diye geçer, Kamudaki mühendisten katsayısına göre 2-3 kat daha fazla maaş alabilir. Hatta uzun yıllar tecrübeli ise 5k ile kadrosu ile Yazılım Mimarı rolünde 5 mühendis maaşı alan abilerimizi ben gördüm bizzat.

Öte yandan eğer babanız,anneniz eczacı, yaşları da ilerledi, size ilerde devrederim gibi bir olayınız var ise elbette okuyun. onun dışında yılda 200-300 civarı kura sistemi ile atama oluyor.
Çevremde ataması olmayan çok kişi var. Ve bu insanlar yardımcı eczacı olarak başka eczacıların yanında maalesef düşük ücretle calismak zorunda kalıyorlar. (öğretmen maaşı bile değil)

Hocam haklısınız ama ben diş hekimliği kazandım. Konu ileride bu soru aklında takılanlar için faydalı olacaktır.

Yanıtlayan herkese tekrardan teşekkürler.

Hocam haklısınız ama ben diş hekimliği kazandım. Konu ileride bu soru aklında takılanlar için faydalı olacaktır.
evet gördüm, hayırlı olsun. Senden sonra da birileri buraları okur diye, bu yollardan geçmiş bir abiniz olarak yazmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…