Eczacılık okunur mu?
Vallahi dükkan açacak maddiyatım yok bir eczanede çalışsam asgari mi alırım?
Bu olmazsa bilgisayar mühendisliği olacak.
Eczacılık okunur mu?
Eczane açacak maddiyatın olmasa da olur. 35-40 yaşında maddiyata sahip olursun zaten. O zaman açarsın.Vallahi dükkan açacak maddiyatım yok bir eczanede çalışsam asgari mi alırım?
Bu olmazsa bilgisayar mühendisliği olacak.
Eczane açmak artık çok zor, kontenjan sınırı var ve neredeyse tüm şehirlerin merkez ilçeleri eczane kontenjanı dolmuş durumda. Ancak köy gibi merkezden uzak bölgelerinde eczane açılabilen tek tük yer kaldı.
İllaki şehir merkezlerinde eczane açmak istiyorsan tek seçenek eczane devralmak. Bunun için de eczanenin konumuna göre 10-15 milyon TL arasında devir ücreti isteniyor. Daha işlek caddelerde olan eczaneler için çok daha yüksek devir ücretleri istenebiliyor. O yüzden iyi bir maddi gücünüz yoksa eczane açmak çok zor iş.
Diğer bir seçenek ise ilaç sektöründe çalışmak. Ancak bu sektörde de Kimya Mühendisleri genel olarak tercih ediliyor. O yüzden rekabet ciddi anlamda fazla.
Kamu istiyorsan ataması Eczacılık bölümünün çok az.
Yerinde olsam Eczacılık bölümünden uzak dururdum. İllaki sağlık istiyorsan Dil ve Konuşma Terapistliği bölümüne bakmanı öneririm Eczacılık bölümüne kıyasla çok daha iyi bir seçenek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.