Eczacılık okunur mu?

Şimdiden söyleyim bu konu uzmanlığım değil fakat dükkan açacak para varsa okunması daha mantıklı bir de konum iyi olması gerek tabii.

Aslında bilgim yok çok takma beni.

Kız arkadaşım da eczacılık 3. sınıfa geçti bu yıl. Kazancı yüksek bir meslek ama kota problemi var şehirlerde kota problemine takılmazsanız dükkan açarsınız belli bir bütçeyle ama kotaya takılırsanız bir ruhsat devralmanız gerekiyor sanırım bu ruhsat içinde bir miktar para gerekli (minimum 1 daire parası). Eczane ruhsatı devralınırsa eğer o paranın birkaç yıl içinde ciro olarak amorti edildiği de edindiğim bilgiler arasında. Benim bildiklerim bu kadar. Her şey bir kenara benim bu yaşıma kadar etrafımda işsiz kalan ya da geçim derdi olan bir eczacıyla tanışmışlığım yok sizin varsa siz söyleyin.

Eczacılık okunur mu?

Eczane açmak artık çok zor, kontenjan sınırı var ve neredeyse tüm şehirlerin merkez ilçeleri eczane kontenjanı dolmuş durumda. Ancak köy gibi merkezden uzak bölgelerinde eczane açılabilen tek tük yer kaldı.

İllaki şehir merkezlerinde eczane açmak istiyorsan tek seçenek eczane devralmak. Bunun için de eczanenin konumuna göre 10-15 milyon tl arasında devir ücreti isteniyor. Daha işlek caddelerde olan eczaneler için çok daha yüksek devir ücretleri istenebiliyor. O yüzden iyi bir maddi gücünüz yoksa eczane açmak çok zor iş.

Diğer bir seçenek ise ilaç sektöründe çalışmak. Ancak bu sektörde de Kimya Mühendisleri genel olarak tercih ediliyor. O yüzden rekabet ciddi anlamda fazla.

Kamu istiyorsan ataması Eczacılık bölümünün çok az.

Yerinde olsam Eczacılık bölümünden uzak dururdum. İllaki sağlık istiyorsan Dil ve Konuşma Terapistliği bölümüne bakmanı öneririm Eczacılık bölümüne kıyasla çok daha iyi bir seçenek.

Eczane açmak artık çok zor, kontenjan sınırı var ve neredeyse tüm şehirlerin merkez ilçeleri eczane kontenjanı dolmuş durumda. Ancak köy gibi merkezden uzak bölgelerinde eczane açılabilen tek tük yer kaldı.

İllaki şehir merkezlerinde eczane açmak istiyorsan tek seçenek eczane devralmak. Bunun için de eczanenin konumuna göre 10-15 milyon TL arasında devir ücreti isteniyor. Daha işlek caddelerde olan eczaneler için çok daha yüksek devir ücretleri istenebiliyor. O yüzden iyi bir maddi gücünüz yoksa eczane açmak çok zor iş.

Diğer bir seçenek ise ilaç sektöründe çalışmak. Ancak bu sektörde de Kimya Mühendisleri genel olarak tercih ediliyor. O yüzden rekabet ciddi anlamda fazla.

Kamu istiyorsan ataması Eczacılık bölümünün çok az.

Yerinde olsam Eczacılık bölümünden uzak dururdum. İllaki sağlık istiyorsan Dil ve Konuşma Terapistliği bölümüne bakmanı öneririm Eczacılık bölümüne kıyasla çok daha iyi bir seçenek.

Sağlığı eledik direk bilgisayar mühendisliği olabilir gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı