Başlıkta belirttiğim gibi, maddi durumumuz 5-6 sene içinde çok kötüye gitmediği sürece fena sayılmaz. Bu nedenle devir almayı düşünüyorum. Ancak artık dükkanların bile kazanamadığı söyleniyor. Çok kazandığını da duydum aslında, ama veterinerlik ve tıp arasında kararsızım. Veterinerliğin çalışma saatleri ve kendi kliniğini açmanın riskli olması beni soğuttu. Tıp okursam da %50 burslu bir programa girebilirim, ama daha okurken böyle bir maddi yükün altına girmek ağır bir stres olur diye düşünüyorum. Mühendislik gibi alanlar pek ilgimi çekmiyor çünkü fizik ve matematiğe dayalı, masa başı işlerden ziyade insanlara veya hayvanlara doğrudan fayda sağlayabileceğim bir meslek bana daha mantıklı geliyor.
Valla eczacılık işi bitmez. Siz mezun olursunuz bir yerde kalfa olursunuz sonra istediğiniz zaman kendi yerinizi açarsınız. Okumuş esnaflık bence gayet de iyi iş. Yapılır yani bu iş. İlaç alıp vereceksin, eksik ilaç siparişi geçeceksin. Ne hastanedeki insanlarla uğraşırsın ne de çok yoğun olur.
Kiralık diploma ile eczane açmak yasaktır. Eczane açan kişinin eczanesi kapatılır, kiralayan eczacı meslekten men edilir.
Eczacı olmak için Eczanecilik okumana gerek yok. Dükkan açmak için diploma kiralarsın. Artık çoğu meslek okuluna gitmeden kurslardan belge alınıp yapılabilir. Eczaneler de çalıştım, sahibi hariç çalışanlar bölümü okumamış ve oldukça iyi maaş veriyorlar.
Eczacı olmak için Eczanecilik okumana gerek yok. Dükkan açmak için diploma kiralarsın. Artık çoğu meslek okuluna gitmeden kurslardan belge alınıp yapılabilir. Eczaneler de çalıştım, sahibi hariç çalışanlar bölümü okumamış ve oldukça iyi maaş veriyorlar.
Yine de Universite ortamini gormeli, 4 yilini duzgunce gecirmeli ve sonunda ise diplomaya sahip olmali. Arkadas Eczacilik icin yanip bitmiyor yanip bitseydi zaten konu acmaz, calisirdi.
4 yilini hem Universitesinde okuyarak hem de eglenerek degerlendirsin, ileride bulamayacak cunku.
Yine de Universite ortamini gormeli, 4 yilini duzgunce gecirmeli ve sonunda ise diplomaya sahip olmali. Arkadas Eczacilik icin yanip bitmiyor yanip bitseydi zaten konu acmaz, calisirdi.
4 yilini Universitesinde hem okuyarak hem de eglenerek degerlendirsin, ileride bulamayacak cunku.
4 sene vakit kaybı olabilir. Bunun için okuyacaksa. Eczacıdan daha iyi maaş alan çalışanlar da var, hatta o çalışan olmazsa eczacı kazanamaz. Diploma değil tecrübe konuşuyor. 4 sene de eczanede çalışsa arkadaş daha fazla para kazanacak. Eczacılık zor değil, zaten öğretiyorlar sende öğreniyorsun ilaçları ve karışımları falan.
4 sene vakit kaybı olabilir. Bunun için okuyacaksa. Eczacıdan daha iyi maaş alan çalışanlar da var, hatta o çalışan olmazsa eczacı kazanamaz. Diploma değil tecrübe konuşuyor. 4 sene de eczanede çalışsa arkadaş daha fazla para kazanacak.
"Maddi durumumuz 5-6 sene içinde çok kötüye gitmediği sürece fena sayılmaz. Bu nedenle devir almayı düşünüyorum." Devir almayi dusunuyorum diyor yani babasinin dukkanindan bahsediyor yuksek ihtimalle. Eger babasinin dukkaniysa zaten kacan gocen bir sey yok. Ha 4 yil sonra devir almis ha yarin devir almis. Yarin devir alsa 4 yil sonra atomu parcalamayacak ya.
Universite'de isletme batiranlari gorecek, ne yapilip ne yapilmamasi gerektigini ogrenecek, ilaclar hakkinda teknik bilgi sahibi olacak, Eczane kuran arkadaslariyla dayanisma icerisinde olacak, sevecek, gezecek, uzulecek. Saatlerce Eczane kasasinda oturarak mi sevecek bu adam? Tahmin ediyorum ki Eczacilik okuyanlarin %15'inin babasinin Eczane dukkani vardir, belki daha da fazladir.
Her seyi vakit kaybi gormek cok sig bir dusunce bence. Arkadas sansliysa 60 yil sonra vefat edecek bari bunun 4 yilini hem eglenerek hem de okuyarak gecirsin. Parayi mezara goturmuyor kimse, bir suru kisi keske calismak yerine kendime ve gencligime daha fazla vakit ayirsaydim diyor.
Kimiside keşke okumayla vakit kaybedeceğime ticarete atılsaydım diyor. Ben okumasın da demiyorum. Bu bölümü okumak yerine kursuna gitsin alabiliyor sertifikayı. Mühendis gibi bölümler okuyup imza yetkisi olan işlerle uğraşsa daha iyi bence veya başka meslek.
Eğer ki eczane açabilecek gücünüz varsa mantıklı. Konuda bilgi sahibi olmayan arkadaşların yorumları enteresan geldi.
Öncelikle eczacılık 4 yıl değil 5 yıllık bir bölümdür.
Eczacılık diploması kiralamak yasaktır, kiralayan eczacı meslekten men edilir. Eczane açabilmek - devralabilmek için 5 yıllık bölümü okumak zorundasınız.
Bir eczanede çalışarak asla eczane sahibi veya hastanede çalışan bir eczacı kadar para kazanamazsınız.
Zaten ailenizin eczane devralabilecek gücü olduğunu söylemişsiniz, bu durumda bu mesleği okumak çok mantıklı.