Eczacılık okunur mu?

Babası mevcut diploması vardır herhalde bunun için niye 5 yıl Eczacılık okuyacak? Hazır dükkanı var, çalışması istiyorsa kursa gidip teknisyen olabilir işletir dükkanı. Eczacı diploma sahibi genelde dükkanda olmaz işçilerini çalıştırır arada gün içinde müsaitse gelir. Kiralamak yasaksa kimse dükkanını işletemez. Lisanslı harita, inşaat gibi dükkan açıp diplomasıyla işini yürüten var. Benim dükkan der bir şey yapamaz zor bir şey değil. Yaşın 19, sanırım hiç bu iş yerlerinde çalışmamışsın. Kaç tane lisanslı harita, eczane dükkanlarda çalıştım tecrübem oldu. Maaşlarda tecrübeli işini iyi yapan diploması olandan iyi maaş alıyordu. Ben yine tekrar ediyorum. Arkadaş okumasın demiyorum, benim mevcutta dükkanım ve diploması olan aile bireyim varsa 4-5 yıl bu bölümle değil başla meslek okuyup yandan baba mesleğini de yapardım. Bazı bölümler var cidden kursta alıp çalışacak bölümler için 4 yıl bölümünü açmışlar. Arıcılık mesela bunun için okumasına ne gerek var?

Son düzenleme:
Babasının diploması olduğuna dair hiçbir şey söylememiş arkadaş. Devir alacağını söylemiş ki eczaneyi sadece aile üyelerinizden devralmıyorsunuz. Babasının eczanesi olduğunu diğer arkadaş bilgisi olmadığı için öyle anlamış ve sizde devam ettirmişsiniz.
Ayrıca kiralamak yasak, bunun yıl içinde denetimleri de yapılıyor. Bu şekilde bir durumda eczane çalıştırılamaz.
Yaşımın konuyla bir ilgisi yok, ailemde direkt eczacı var, verdiğiniz bilgiler yanlış. Muhtemelen bilgileriniz 20 yıl öncesinin bilgilerinden ibaret. Şu anki mevcut durumda böyle bir şey yok.
Maaş olarakta şu an eczane teknikerleri hastanede çalışan bir eczacının yarısı kadar alıyordur belki.

Siz de emin gibi konuşuyorsun bu işte tecrübeniz var biliyormuş gibi. Millet neler yapıyor bir gir iş hayatına öğrenirsin. Denetim olsa bina metro çalışmasından yıkılmazdı şikayete rağmen. Sahte diplomayla bakan, milletvekili olan var.

Eminim çünkü, bilgilerimde yanlışlık varsa söyleyin düzelteyim. Bilgilerinizin yanlış olduğunu söyleyince neden böyle bir tavır aldınız anlamadım. Bir alanda denetim yapılmıyor diye başka bir alanda denetim olmadığını düşünmekte garip. Ehliyetsiz trafiğe de çıkıyor musunuz?

Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın yanlış kelime kullandıysam fakat ailem eczacı değil ben ruhsatı devir almayı kast etmiştim fikirleriniz için teşekkür ederim.

Eczane devir almak = modern bakkallık.
Seversen neden yapılmasın ama hastalarının coğu yaşlı olacak, laf anlatmaya çalışacaksın, işin zor kısmı burası olacak.
Doktorluk icin de benzer şey geçerli. Cok saçma insanlarla muhatap olacaksın.
Veterinerlik bunlara göre daha kolay olsa da bu sefer kurtaramadıgin hayvan için sana kötü yaklasanlar olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…