Eczane için APU sistem önerisi

Bütçe
3500
Makaleler
6
Yer
The Netherlands
Sistem babamın eczanesinde ana bilgisayar olarak kullanılacak. Bütçe maksimum 3500 TL, monitör de alacağız çünkü. Monitörü ikinci el düşünüyoruz çünkü sıfır 700-800 altında bulunamıyor monitör. 400-500 TL'ye bir monitör bulacağım. Şimdilik APU düşünüyorum, daha uygun ve daha performanslı olursa dahili ekran kartlı Intel sistem önerilerinizi de alabilirim.

Neo 3 APU'da B450M S2H seçeneği olsaydı onu tercih etmek isterdim ancak yok. Pollux 3 APU'da da 200 TL fark ediyor.

2 adet:

Bunlar toplam 3400 TL yapıyor.

• Kasa olarak daha uyguna mesh ve hava akışı iyi bir kasa bulabilirseniz daha iyi olur. RGB olması önemli değil, sadece en az 3 fan bulunsun.
  • SSD 480, 500, 512 GB olmalı. Sanırım bu özelliklerde en uygun ve sorunsuz olan bu model var.
  • Power için belki 300-400W bir Power da yetebilir ancak ileriye dönük olarak düşünürsek 500W'ta en uygun bu model var.

Parça parça topladığım sisteme şunu koysak veya şunu çıkarsak daha iyi olur, hazır sistem olarak daha uyguna bu var, attığın hazır sistemlerde şu yükseltmelerle daha iyi olur tarzında görüşlerinizi alabilirim.

İntel sistem düşünülebilir. HD grafik ile.

Eczanede oyun da mı oynayacaksınız?
Hayır hocam oyun oynanmayacak. Eczanede şu an 2 kasa bir laptop var. Kasalardan i3 4. nesil olan ana makine olarak kullanılıyor. Laptop ve diğer kasa bu ana makineye bağlı. Sadece Chrome ve Eczane programları kullanılacak. Uzun yıllar upgrade yapılmayacak. Şu anki 2 bilgisayar 6-7 yıllık. Yeni kasa alındığında da laptop başka yere taşınacak 3 kasa olacak yani.
İntel sistem düşünülebilir. HD grafik ile.
i3 10100 ile bir konfigrasyon denedim ancak bütçeyi aştı. B serisi anakartlar 700 TL den başladığı için.

Uzun yıllar upgrade yapılmayacaksa B450 serisi anakart almanız mantıksız olacaktır.
Bu sistemi alıp şu özelleştirmeleri yapın:
-Anakartı BIOSTAR B450MH yapın.
-RAM'leri Ballistix 8 GB 3200MHz seçip 2 tane yapın.
-SSD'yi Patriot Burst 480GB seçin.
Toplam 3554TL tutuyor.

OC yapmayacaksan B450 almanın bir anlamı yok. Bu şekilde 2.768TL tutuyor.

Bu sistemdeki kasa mesh mi? Hava akışı falan nasıldır?
Teşekkür ederim öneriniz için. Rampage private nasıl bir kasadır? Pek rampage tercih etmiyorum ama tek tük iyi ürünleri çıktığı için bu da bunlardan biri mi acaba?

2X Kingston 8GB DDR4 Ram Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Toplam 3524TL tutuyor.

Private güzel bir kasadır hatta benim attığım kasanın yerine de tercih de edilebilir.

Teşekkür ederim öneriniz için. Rampage private nasıl bir kasadır? Pek Rampage tercih etmiyorum ama tek tük iyi ürünleri çıktığı için bu da bunlardan biri mi acaba?

Xenom yerine bunu tavsiye ettim, çünkü Xenom'da kablolama yapmak zulüm.
@Chitoge Kirisaki i3 10100, Ryzen 3 3200G'den daha mı performanslıdır? Fiyatı aşağı yukarı aynı oluyor Neo 3 ile.

Oyun konusunda değil ancak işlem gücü olarak daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…