Eczanede çıraklık yapmak nasıl olur?

YaramazMorde

Hectopat
On dokuz yaşındayım. Bu sene hem çalışıp para kazanırım bir yandan da seneye sınava az çok çalışır yeni bir bölüm tutturmaya çalışırım diye düşünüyordum. Benzincide veya dönercide çalışmak gibi fırsatlarım da vardı . Lüks bir yerde eczane çalışacak arıyormuş. Babamda oralarda çalıştığından öğrenmiş. Bugün kadınla görüştüm; asgari ücret, bir gün tatil bir gün nöbet, çırak olduğum için her şeyi yapacağımı orayı evim gibi görmem gerektiğini, motorla evlere servis (kışın arabayla) yapacağımı söyledi. Sabah 8.30 akşam 7 arası. İki yıldan sonra kalfalık belgesi alıyormuşum sanırım. Dönercide veya benzincide çalışmak gibi yerimde sayacağım bir şeydense eczanede çalışmak daha iyi gibi geldi bana. Eczacı olsam güzel kazanabilir miyim, nasıldır? Bir de geçen sene puanım iki yıllık eczane ile ilgili bir bölüme yetiyordu. Çalışarak kendimi bu alanda geliştirebilir miyim?

Çalış kazan dostum, biriktir paranı. Kendine katabildiğin kadar tercübe kat. Üniversite çalışmalarını da aksatma

Çalışma saatleri benzinci ile aynı maaşta öyle sadece eczanede fazla ağırlık yok raflar ile işin olacak en çok yine de iyidir sevdiğin iş ise yap bence mesleğin olur

Eczanede 1. yılımı doldurdum, bende gerektiğinde sağa sola ilaç bırakıyorum. İş genel anlamda gayet temiz, hemen hemen diğer çalışacağın yerlere göre daha çok gelecek vadediyor. Çalışacağın eczaneden eczaneye değişir. Mahalle eczanesiyse dayı/teyzelerin raporlu ilaçları içinde can verirsin AVM eczanesi gibi bir yerse eğer dermakozmetik ve vitamin kısmında kendini geliştirir sektörde uçup gidersin. Yaşını nispeten almış kendini geliştirmiş kalfaların çoğu 45-50k aşağısı almıyorlar alanlarda cidden eski kafa kalmışlardır. Sektörde bence çok ciddi personel eksiği olduğunu düşünüyorum özellikle de yetişen personel. En azından bir süre çalışırsın beğenmezsen çıkarsın ama unutma bu senin için bir altın bilezik olur. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin.

Söylediğin mesleklere göre eczane iyidir yalnız iyi paralar kazanmak istiyorsan eczanenin senin olması lazım. Çıraklığını alana kadar idare et sonra daha iyi şartları olan bir yere geçersin.

Normalde o çalışma saatine o para çok az ama ülkemizin mükemmel şartları altında normal olmak zorunda. Üstelik gerçekten tecrübe kazanıp fakültesini okuyup meslek sahibi de olabilirsin, boş iş değil yani.

Sende benim gibi çıraklıktan başladın yani. Bulunduğu yer ilçenin zenginlerinin yaşadığı bir yer abuk subuk tipler diğer mahallelere göre az olur diye düşünüyorum. En dert ettiğim şey eve motor-araba servis yapmak. Araba ehliyetimi yılın başında aldım ama deneyimim yok. Neyse elimiz ayağımız tutuyor üstesinden geliriz.

Evet asgari kelimesini duymak bile moral bozuyor ama malum ülke. Çalıştıkça artar artık inşallah. Bakalım bu alanda ilerleyecek miyiz.

Bende işe ilk başladığımda araba tecrübem yoktu, sağ olsun patron direkt kendi arabasını verdi ve sıkıntı yok canın sağ olsun dedi o rahatlattı biraz.

Selamlar dostum, kafayı taktım benimki mi az veriyor acaba diye düşünüyorum. Sen ne kadar kazanıyordun veya kazanıyorsun şuan? Günlük bin liraya bile gelmemesi düşündükçe bozuyor. Çalışacağım kadın ben çok disiplinliyim demişti. Yapacağın işleri geldiğinde öğrenirsin demişti sanki çok gizemli şeyler yapacakmışım gibi. Neler yapıyordun sen nasıl geçecek bir günüm?

Ne bu şartlar böyle? Bir de teslimat yaptırıyor üstüne temizliği her şeyi sana yükleyecek. Bulaşık bile yıkatırlar demedi deme. 2 seneye kalfalık falan da hikaye dayanamazsın zaten 2 sene bu işe. Bir de asgari ücret 10 saat üzeri de çalışma süren var. Git otelde vs. iş bul en azından valiz çıkarır yatak yorgan düzenler bahşiş falan koparırsın iyi kötü.

Balıkçı gibi yerlerde garsonlukta yaparım dersen ve hedefleri tutturur; tatlı dilli, ilgili olursan bizzat arkadaşım aylık 45.000 liranın üzerinde kazanıyor.

Özellikle balıkçı gibi yerlerden bahsediyorum iş verenin çok kazandığı ve VIP müşterilerin gelme ihtimalinin daha yüksek olduğu. Gider kebapçıda garson olursan çok bir şey bekleme yorulur durursun anca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…