Eczanede çıraklık yapmak nasıl olur?

Bence mantıklı değil. Sürekli yerinde sayan devlet memurundan farkı yok. Bunun yerine KPSS çalışıp devlet memuru olmak hem çok daha rahat hemde aynı maaş. Birde çıraklık çekmezsiniz.
2024 Önlisans KPSS'den 75 puan almıştım. 1-2 tane bakanlıkta alım var ama askerliği 2 ay önce bitirmeme rağmen e-devlette hâlâ asker gözüktüğüm için başvurum engelleniyor. Şubeyi arıyorum terhis belgesi askeriyeden şubeye ulaşmamıştır veya bekleme sırasındadır vesaire diyor. Benle beraber terhis olan devreleri aradım onlarda da aynı problem. Bu saçmalık düzeltilmezse belki ileride POMEM başvurularına alınmayacağım. POMEM şuanlık düşünmüyorum ama olurda başvurursam ve hala sistemde asker gözükürsem o da yanacak.

Bilemiyorum artık hocam ama dediğim gibi eczane teknikerliği benim gözümde pek mantıklı bir meslek değil. Belki ben ağır işlere alışkın olduğumdandır bilmiyorum.

Girebilirseniz güzel bir araba fabrikasına girmeniz çok daha iyi olur mesela. Ya da lahmacun, döner ustası çırağı olmak. Esnaf lokantası tarzı yerlerde lahmacun çırağına bile 30 - 35 bin lira veriyorlar.
Araba sanayisine girseniz usta olsanız zaten hayat şartları çok daha iyi. Keza asansör, elektrik, tesisat işleri de aynı. Hiç olmadı inşaatta çalışsanız, zamanla usta olsanız bile aylık 100 bin liradan fazla para kazanırsınız.

Hocam, zamanında ağır işler yaptım, inşaatta da çalıştım. İnşaatta iş öğrenmek zor biraz. İnşaatta mesleğin, zanaatin varsa on numara. Fayansçı, sıvacı vesaire... Düz amele olup ona buna çimento taşı, tuğla taşı, moloz topla, alçıpan taşı vesaire bunları yapıyorsan ve iş öğrenemeyip hep bunları yapmaya devam ediyorsun işte o zaman sıkıntı. Benim öyle ileride evleneceğim, çocuk yapacağım, büyük sorumluluk altına gireceğim gibi hedeflerim yok. Yaşım 24 ama asla gecikmiş olarak görmüyorum kendimi. 2 sene müzik prodüksiyonu ile uğraştım, sanat yapmayı çok seviyorum, yaratıcılık ve bir şeyler ortaya çıkararak mutlu oluyorum. Bu bağlamda beni kuaförlük tatmin eder diye düşünüyorum. En azından bir zanaat ve mesleğin ölme olasılığı uzun vadede yok. Bir ömür bir işe söverek uyanıp söverek yatağa girmek istemiyorum, bunu bir ömür yapmak da zaten intihar etmek gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam neyi sevdiğinizi ve istediğinizi zaten kafada çoktan belirlemişsiniz bence. Bu çok iyi bir şey bence. Kafanızda belirlediğiniz yoldan gitmeniz sizin için iyi olabilir. Evet gecikmiş değilsiniz fakat ne kadar erken yol almaya başlarsanız o kadar ileride olursunuz. Bu konuda bence bir adım atmak için en doğru zaman en kısa zamandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…