Eczanelerden 18 yaş altı ilaç alabilir mi?

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Selam, ben genel olarak uykusunu tam alamayan biriyim. Bunun sorununu okuldan geldikten sonra 1-2 saat kitap okuyup yazılım çalışmaya başlarken çok yaşıyorum. Yapay zekaya derdimi uzun uzun anlattım bana birkaç takviye listesi verdi. Onları biraz araştırdıktan sonra magnezyum l-treonat, B12 takviyesi, ve l-teanin almaya karar verdim bunları Trendyol'dan falan buldum ama oradan değil de eczaneden almak istiyorum. Hani alırken bir ön uyarı yaparlar ya da bazı şeyleri ölçülü verirler belki diye. 17 yaşındayım parasını verip alabilir miyim?

Son düzenleme:
Selam, ben genel olarak uykusunu tam alamayan biriyim. Bunun sorununu okuldan geldikten sonra 1-2 saat kitap okuyup yazılım çalışmaya başlarken çok yaşıyorum. Yapay zekaya derdimi uzun uzun anlattım bana birkaç takviye listesi verdi. Onları biraz araştırdıktan sonra magnezyum l-treonat, B12 takviyesi, ve l-teanin almaya karar verdim bunları Trendyol'dan falan buldum ama oradan değil de eczaneden almak istiyorum. Hani alırken bir ön uyarı yaparlar ya da bazı şeyleri ölçülü verirler belki diye. 17 yaşındayım parasını verip alabilir miyim?

Vitaminlerim her zaman çok düşük olduğu için ben de bir ara multivitamin kullanmıştım. Ve sanırım 18 olmadan alabiliyorsun, çünkü ben de 17 yaşımdayım ve tek başıma aldım. Vitamini alırken sana nasıl kullanacağını söylüyorlar. Bana mesela "Aç karnına içersen başın dönebilir." gibi şeyler dediler. Yani kısaca alabiliyorsun.

Ha, bir de ek olarak; Trendyol'da satılıyorsa eczaneden de alabilirsin. Reçeteli olsa Trendyol'da olmaz.

Merhaba Dr. Görünmeden(Dahiliye) tahlil vs. Yaptırmadan kesinlikle ilaç kullanma.Vitamin dahil..
Piyasa da sahte vitamin haplarıyla dolu, güvenilir yerlerden alman lazım.

Vitaminlerim her zaman çok düşük olduğu için ben de bir ara multivitamin kullanmıştım. Ve sanırım 18 olmadan alabiliyorsun, çünkü ben de 17 yaşımdayım ve tek başıma aldım. Vitamini alırken sana nasıl kullanacağını söylüyorlar. Bana mesela "aç karnına içersen başın dönebilir." gibi şeyler dediler. Yani kısaca alabiliyorsun.

Ha, bir de ek olarak; Trendyol'da satılıyorsa eczaneden de alabilirsin. Reçeteli olsa Trendyol'da olmaz.

Teşekkür ederim hocam yarın okuldan sonra bir eczaneye soracağım.

Merhaba dr. Görünmeden(dahiliye) tahlil vs. yaptırmadan kesinlikle ilaç kullanma. Vitamin dahil.
Piyasa da sahte vitamin haplarıyla dolu, güvenilir yerlerden alman lazım.

Doktora görünmeyi düşünüyorum ama ne diyeceğim ki ben bu takviyeyi alacağım önerir misiniz mi? Sahte vitamine gelince uyarı için teşekkür ederim yorumlara bakarak alacağım ve birinin fiyatı çok ucuzsa şüpheyle yaklaşacağım.

Dr a yorgunluk, uykusuzluk vs. Diyeceksin, vitamin eksikliği varsa, ne kullanman gerektiğini söyleyecek. Dr da yazabilir veya eksikliğe göre araştırıp ona göre de alabilirsin.

Dr a yorgunluk, uykusuzluk vs. Diyeceksin, vitamin eksikliği varsa, ne kullanman gerektiğini söyleyecek. Dr da yazabilir veya eksikliğe göre araştırıp ona göre de alabilirsin.

Anladım hocam ailem bu konularda biraz hassas vitaminler hariç diğerlerinin bana zarar verecek hatta tabiri caizse u* olarak görüyorlar tek başıma hastanede sorabilir miyim yaş 17.
Not: Uyarı yemiştim yeni bitti KB.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı