Edebiyat forumu nasıl büyütülür?

Makaleler
29
Daha fazla  
Merhaba! Benim edebiyat odaklı olsa da genel kültür odaklı bir forumum var. Yani sinema, oyun vs. de var. Ama işin özünde odak edebiyat tabii.

Şimdiye kadar yaptıklarım şunlar:
  • Substack'te ve Medium'da paylaşmak.
  • Discord'da edebiyat odaklı sunucuda paylaşmak.
  • Küçük de olsa sembolik ödüllü max 100 kelimelik küçürek öykü etkinliği başlatmak.
Ama şimdiye kadar sadece 1 organik üye geldi. O da başka bir edebiyat dergisinde yazıyormuş vs. ondan organik üye Allah'tan.

Şimdi sorum şu: ben bu foruma nasıl üye çekerim? Edebiyat odaklı olması çok mu niş kalıyor? Yani ülkede okuma oranları az diye mi böyle oldu yoksa başka bir sebepten mi? Önerileriniz nedir?

Youtube da ve başka platformlarda , videolar ve shorts videolarla edebiyat odaklı içerikler çekip kitle oluşturman ve oradan elde ettiğin kitleni foruma çekmen. Edebi kitapları, dizileri, filmleri yorumlamak da alanına giriyorsa bunları da yapabilirsin.

Şu an ki zaman okumaktan çok 1dk lık videolarla içerik tüketmeye alışık olduklarından, bu şekilde kitle çekip foruma üye kazandırabilirsin.

Her türlü forum içeriği.

Kendiniz de 6 günlük olduğunu söylemişsiniz. Bu işler, doğrudan olmaz. Doğrudan büyümesini, takipçi almasını isteriz ancak zamanla olur. Açıkçası bu sitenin de başlar başlamaz bu kadar konuya, ziyaretçiye, üyeye sahip olduğunu düşünmüyorum. Zamanla olmuştur. Azminizi ve şevkinizi kaybetmeyin sadece. İçerik üretirken ChatGPT kullanabilirsiniz. ChatGPT kullanmanız, SEO'ya olumsuz etki değil. Sadece içeriğiniz özgün olmalı ve diğer kullanıcılara faydalı, Google aratmalarında çıkabilecek içerikler olmalı.

Ya bir anda olmaz zaten ama benim Substack'te 143 abonem vardı. 139 kaldı misal. 4 abone gitti. Bir şeyi yanlış mı yaptım dedim. Substack abonelerimden kimse gelmedi. Bu benim için olumsuz oldu. Belki normaldir bilmiyorum.

Abonelerin kesin geleceğinin garantisi yok. Kendi açımdan örnek vereyim: Kurduğum ve yönettiğim siteler oldu. İlk başlarda ilk 1-2 ay 10-15 kullanıcıyla idare edip sonra bir patlama oldu ve bir anda binleri görmeye başlamıştım. Biraz da sabır işi diyebilirim.

Peki bu forumda nasıl içerik üreteyim? Yani tartışma odaklı içerik saçma olur herhalde çünkü üye yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…