10. sınıfım edebiyat geçme notu 70 mi yoksa 50 mi? Herkes farklı bir şey söylüyor.
10. sınıfım edebiyat geçme notu 70 mi yoksa 50 mi? Herkes farklı bir şey söylüyor.
Değerli öğrencimiz, bir müdür yardımcısı ve Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak sizlere cevap vereyim.
Sayın millî eğitim bakanı Yusuf tekin konuşmasında " her iki derste de ( Türkçe, Türk dili ve edebiyatı) geçme notu 70 oldu." dedi ve bunun üzerine hemen hemen her haber sitesi bu bilgiyi, haberi paylaştı ancak konuyla ilgili sonrasında bakanlık tarafından millî eğitim müdürlüklerine herhangi bir resmî yazı gönderilmedi ve ortaöğretim kurumları yönetmeliği'nin sınıf geçme ve ders başarısı bölümlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Aynı şekilde bir idareci olarak e-Okul'dan sınıfların ders geçme çizelgelerine göz attığımızda sistemin Türk dili ve edebiyatı dersi 50 olan öğrenciyi başarılı saydığını da görüyoruz. Bütün bunlar tereddüte mahal bırakmayacak ipuçları. Sayın bakan ya sehven söyledi yahut ileride olacağını ima etti. Zaten binlerce öğrenciyi olumsuz etkileyecek bir karar dönem ortasında alınmaz. Şaşılacak konu da şu: Bu bilgi çoğu yerde paylaşıldı. Sayın bakan Yusuf Tekin'den ve bakanlık yetkililerinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi, bunu hiçbir gazeteci de sormadı. Elbette içiniz rahat olsun. Bu sene için bahsettiğim şeyler dolayısıyla böyle bir şeyin olmasını mümkün değildir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.