Edebiyat geçme notu gerçekten 70 üstü mü oldu?

Daha fazla  
Dostlar şöyle bir şey duydum. 70 üstü olmuş ama kimse onun ilgili konuşmuyor gibi görünüyor. Gerçekten 70 üstü mü oldu, kanıdı var mı?

@Şanlıçökelek47, bakanın ağzından geçme notunu 70'e yükselttik tarzında bir söz çıktı, doğru bu fakat henüz Resmi Gazetede yayınlanmadı ve net detayları belli değil. Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra her şey netleşir de gene de siz geçme notu 70 gibi çalışın, bir şey kaybetmezsiniz.

Zaten artık notlarım iyi eskisi kadar yok.

Her ne kadar ülkenin resmi dili TÜRKÇE de olsa o kadar çok ezber konu var ki hangi birini alsın bu kafalar. Bu kadar zengin bir tarih ve kötü bir eğitim sistemi yüzünden çocukların beyinlerini iyice bulandırıyorlar üstüne bir de geçme notu yükseltildi diyerek stres altına sokuyorlar. Ondan sonra neden başarısız bu çocuklar sen onlara okumayı öğrenmeyi sevdirecek işler ve sistem kuramadıktan sonra bozuk sistemi düzeltmek için adım bile atmayınca daha çok okumaktan vazgeçen genç olacak.

Olmadı. Sadece bakanın ağzından öyle bir söz çıktı. Resmi bir yazı bulunmuyor bunun için.

Her sene böyle haberler çıkıyor geçen sene de lise için 70 diyorlardı haber sayfaları. 2-3 para alacağız diye yalan yanlış haber paylaşılıyor. Bunlara el atılması lazım artık şahsi fikrim.

Sonuç olarak şu an geçiş notu 70 mi 50 mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…