Edebiyat ödevi için; satranç ve video oyunları sanattan sayılır mı?

534747

Hectopat
Makaleler
2
Kardeşim 12.sınıf ve öğretmeni dinleme sınavı diye bir şey vermiş. Konuda sanat, sormuş hocasına "Hocam sanat altında herhangi bir sanat olabilir mi?" diye. Öğretmende "Evet." demiş. Kardeşim video oyunlarına bayılıyor ve satrançta çok hoşuna gidiyor. Satranç sanatı ve oyun sanatı, sanat başlığının altına girer mi?

Satranç,aynı zamanda bir sanattır.Tabii ki olur.

Ben olsam böyle bir risk almazdım, kabul eder diye düşünüyorum ama risktir nasıl olsa. Müzik veya resim varken neden video oyunlarına kayiyor? Sevgiyi bazen bir kenara bırakmak lazım.

Ben olsam böyle bir risk almazdım, kabul eder diye düşünüyorum ama risktir nasıl olsa. Müzik veya resim varken neden video oyunlarına kayiyor? Sevgiyi bazen bir kenara bırakmak lazım.
Çocuğun bilgisi olmayan ve hevesi olmayan bir şeye itemem. Kendisi bunu istiyor.

Resim,müzik vb. zekayı geliştirdiği ve stresi azalttığı için sanat sayılır iken satranç neden sanatın içine girmesin ? Hepsi ile uyuşuyor.

Direkt TSF'ye göre satranç sanattır deniyor. Resmi kurumdan bahsediyoruz.

Bence satranç apayrı bir sanat fakat öğretmenin görüşüne ve fikirlerine bağlı çok açık görüşlü değilse kabul edeceğini sanmıyorum riske girmesin bence.
Bende aynı fikirdeyim fakat o ödevde emek,zaman harcanmış bir şey var.Arkadaşların dediği gibi öğretmenin vicdanı yoksa o çabaya emeğe bakmadan sıfırı verir geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…