Edebiyattan kaç alınırsa dersten kalınır?

mamuteşşek

Centipat
Daha fazla  
Edebiyattan 70 altı alırsam mı 50 altı alırsam mı kalıyorum? Kimse net bir cevap vermedi bilen var mı yeni müfredata göre?

Yıl sonu puanın 70alti olursa belge alamazsın diye biliom
50alti kaliyon

Yıl sonu puanın 70alti olursa belge alamazsın diye biliom
50alti kaliyon
Bu bilgi kısmen doğru. Her ne olursa olsun sınıfı geçebilmek için edebiyat yıl sonu ortalaması 70 ve üzeri olmalıdır. Diğer derslerde bu not 50'dir. Eğer 70 altında ise sorumluluk sınavına girmeniz gerekir. E tabii geçemediğiniz için belge de alamassınız.

Edebiyattan 70 altı alırsam mı 50 altı alırsam mı kalıyorum? Kimse net bir cevap vermedi bilen var mı yeni müfredata göre?

Öncelikle kaçıncı sınıfsın 10-11-12isen 50 üstü kurtarıyor 50 altı da sorumluluğa kalırsın sınıfta kalman zor.

Öncelikle kaçıncı sınıfsın 10-11-12isen 50 üstü kurtarıyor 50 altı da sorumluluğa kalırsın sınıfta kalman zor.
Yeni sınıf geçme sistemini bu sene başlatıp sadece 9 lara mı uyguluyorlar hocam ? Ben herkes için geçerli diye biliyordum.

9. sınıfım 70 mi oluyor olursa çok kötü

Bir de sorumluluk sınavları nasıl oluyor.

Hocam o 70 kuralı ortaokul için değil miydi hepsi 50 ustu değil mi?

hocam 9. sınıfım sorumluluk sınavı olunuyor değil mi 9. sınıfta

Son düzenleme:

9'da edebiyattan kaldığın için 10.sınıfta sorumluluk sınavına girmen gerekiyor.

9'da edebiyattan kaldığın için 10.sınıfta sorumluluk sınavına girmen gerekiyor.

Eyvallah hocam iyi ki tamamen kalmıyoruz 70 üstüne çıkarmak biraz zor olacak normal sınavdan 37 dinleme ve konuşmadan 80 falan aldım 45-50'ye tamamlarsak işim kolaylaşır sözlülerle.

Arkadaşlar, sizin o dediğiniz 70 geçme notu Türkçe dersi için geçerli. Liselerdeki Türk Dili ve Edebiyatında hâlâ geçme notu 50'dir. Yıl sonuna göre 50'den düşük olursa sorumlu olarak bir üst sınıfa geçiyorsunuz, seneye de sorumluluk sınavına giriyorsunuz. Buyurun, bu da ilgili ortaöğretim kurumları yönetmeliği maddesi:

Kalma ve geçmelerde de yıl sonuna göre esas alınıyor. Orada 70 yazan, ilk dönem ortalamasına bakılmaksızın ilgili dersin ortalaması ikinci dönem 70 ve üzerinde olursa o dersten doğrudan başarılı kabul ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…