Edge Copilot yüzünden arka planda çalışıyor

bay0rdek

Decapat
Daha fazla  
Microsoft Edge'de "arka planda çalıştır." ayarı kapalı olmasına rağmen arka planda çalışıyor. Windows 11 Copilot güncellemesi yapmadan önce arka planda çalışmıyordu. Güncellemeden sonra ne yaptıysam yapayım Edge'in arka planda çalışmasına engel olamadım.

Dosya Ekleri

• Edge Ayarlar kısmı .png
    91,7 KB · Görüntüleme: 122
  • Copilot Chat.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 109
  • Görev Yöneticisi.png
    55,4 KB · Görüntüleme: 125

Hocam bilgisayarı açıp Copilot'u açtığınızda sürekli olarak arka planda çalışmaya devam ediyor anladığım kadarıyla Görev Yöneticisi'ni açıp Görevini sonlandırarak kapatabilirsiniz Copilot'u.

Copilot bilgileri toplamak için Edge'den yardım alıyor. Ben bir kere Edge'i açtığımda kapatmama rağmen arka planda hala çalışıyor.

Copilot bilgileri toplamak için Edge'den yardım alıyor. Ben bir kere Edge'i açtığımda kapatmama rağmen arka planda hala çalışıyor.

Vallahi bende öyle değil bilmiyorum Windows Ayarlarından Bilgi toplama gibi seçenekleri kapatın aynı şekilde Edge ayarlarından da kapatın.

Bende de öyle oluyormuş Edge'yi kullandığımda bir süre sonra Copilot otomatik olarak başlatılmış oluyor Görev çubuğundan kapatıyorum Edge'yi yine kullanıyorum kapattığımda yine aktif olmuş oluyor Copilot.

Bunun çözümünü bilen var mı, kayıt defteri vs. ile kapanabiliyor mu acaba?

Güncelleme ile Ayarlar Kişileştirme sekmesine Copilot'u devre dışı bırakma seçeneği eklenecek ama ne zaman ekleneceği henüz belli değil.

Eğer Copilot benim işime yaramaz diyorsan grup ilkesinden kapatabilirsin o zaman Edge çalışmaması lazım.

1. Win + R tuşlarına basarak Çalıştır menüsünü açın.
  2. gpedit” yazın ve Enter tuşuna basın. Grup İlkesi Düzenleyicisi açılacaktır.
  3. Aşağıdaki yolu açın.
Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Copilot

Windows Copilot’ı Kapat ilkesine çift tıklayın.

Etkin seçeneğini seçin.
  1. Uygula butonunu tıklayın.
  2. Tamam butonunu tıklayın.
  3. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Düzeldi eyvallah.

Kesin çözümü buldum. Sende arıyordun işine yarar. İlk olarak Edge ayarlarda donanım hızlandırma dışındaki 2 seçenek kapalı olacak. Sonrası Revo Uninstaller ile Windows web Experience pack ve Microsoft Edge WebView2 çalışma zamanı kaldırıyoruz. En son olarak grup ilkesi düzenleden Windows Copilot kapıyoruz. Ve cihaz artık nefes aldı sende bir nefes alabilirsin. Mutlu son

Ekleme: Donanım hızlandırma da kapalı olacak ama kapatınca verim azalıyor buna çözüm gelir umarım.

Son düzenleme:

Edge'yi aktif olarak kullanıyorum Donanım Hızlandırma, Windows açılışında başlatma ve açılış desteği daima kapalı ve verim olarak bir sıkıntı yaşamadım hiç

Web Experience packde Widgetlerin çalışmasıyla alakalı diye biliyorum bence grup ilkesi ile kapatmak daha kolay ve basit hocam.

Kapalıyken sayfa kaydırma da yavaşlık hissettim o yüzden söyledim hocam. Evet denilen yolda kullanılabilir ben işime yaramadıklarindan fixledim onları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…