Edifier R1850DB nasıldır?

tabiat

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Bilgisayarda uzun yıllardır kullandığım emektar Logitech X230'lar artık yavaş yavaş bozulmaya başladı, yeni bir 2.0 ya da 2.1 hoparlör arayışındayım. Müzik dinlemeyi çok sevdiğimden madem değiştiriyorum biraz kaliteli bir şey alayım dedim. Araştırmalarım neticesinde önce Edifier R1280DBs'ye denk geldim, sonra biraz daha araştırınca almışken bir üst modeli olan Edifier R1850DB almaya karar verdim. Size fiyat performans açısından iyi bir hoparlör müdür, ayrıyeten sub-woofer ihtiyacı hissettirir mi?

Bir de bilgisayardaki anakartın dahili ses kartını kullanıyorum, ekstra harici bir DAC filan almam gerekir mi?

Deneyimlediğim kadarıyla, R1850 fabrikadan herhangi bir ince ayardan geçmemiş gibi hissettiriyor. Bir DAC'tan besleyip EQ'yla detaylı bir ayar yapsanız dahi bas ve midlerde istediğiniz ses ayırımı ve dengeyi bir türlü alamıyorsunuz.
Üründe güzel sürücüler kullanılmış olsa da sonuç olarak verdiği ses 'çamurlu' hissettirdi.

Benim önerim benzer bütçedeki Mackie CR4 veya CR5'lerden yana olurdu. Bluetooth modelleri de bence oldukça başarılı.

Bu konuda çok bilgili değilim, Mackie CR4 baktım, stüdyo monitörü diyor, bunun ne farkı var aktif hoparlörden?

@tabiat
Özünde stüdyo monitörleri de aktif monitörlerdir. Yani ekstra bir amfiye ihtiyaç duymayan doğrudan çalışabilirler. Stüdyo monitörlerinin özelliği sesin kaynağına müdahale etmemeleri, nötr bir ses profiline sahip olmalarıdır. Kısaca sanatçı ve prodüktörün stüdyoda şarkıyı mixlerken duyduğu haliyle, yani nasıl duyulmasını istiyorlarsa öyle duymanızı sağlarlar.

CR4'de kullanılan sürücüler kaliteli olduğundan EQ ayarı yaparak sesi istediğiniz gibi şekillendirebiliyorsunuz. Doğrudan aktif hoparlör olarak piyasaya sürülen ürünlerde genellikle müziği daha "canlı" göstermek için belirli frekansları (özellikle bas ve tizleri) vurgulayacak şekilde üretilir. Bu yüzden dinlediğiniz müziğin orijinal yapısına müdahale edebilir.

Aslında en güzeli Dore, Zuhal gibi mağazalara gidip kendiniz deneyimlemeniz olur

Hocam teşekkürler, çok bilgilendirici oldu benim için. Peki ilk mesajımda sorduğum harici ses kartı gerekir mi sorusunu CR4 gibi stüdyo monitörler için de sormuş olayım?

Hocam teşekkürler, çok bilgilendirici oldu benim için. Peki ilk mesajımda sorduğum harici ses kartı gerekir mi sorusunu CR4 gibi stüdyo monitörler için de sormuş olayım?
Pasif hoparlörler amfi gerektirir. Aktifler kendinden amfilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…