Edit ve render gibi işler için sistem önerisi

Bütçe
6500-7500

131501

Kilopat
Selamlar bir arkadaşıma bilgisayar toplayacağım. Bilgisayarı iki farklı kişi edit ve render işleri için (Adobe programları, 3DS Max, AutoCAD gibi) kullanacaklar. Aşağıdaki sistem yeterli olur mu? En azından bir 5 sene götürür mü sizce ya da sizin ekleme ve çıkarma önerileriniz neler olacaktır?
AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
MSI B450M-A anakart.
ASUS GeForce GTX 1650 OC 4 GB ekran kartı.
2x8 GB DDR4 RAM.
1 TB HDD.
240 GB SSD.
FSP Hydro 600W 80+ güç kaynağı.
Samsung 24" monitör.
Not olarak belirteyim uyumluluklarına özenle dikkat etmedim tekrar el atacağım için. Fiyat bandı aşağı yukarı belli olsun diye böyle bir şey hazırladım. Bu haliyle 7500 TL'yi buluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak daha düşük seviye birşey alabilirsiniz gt730 gibi. Render için işlemci gerekir veya ekran kartı gerekli hangisine bağlı iş yapacak iseniz değişir, siz işlemci kanadında ağır işlemler gerektiren render tarzı işler yada gün aşırı açık kalıp render yapmayacak iseniz şahsen yeterli olacağını düşünüyorum eğer öyle ise ryzen 3 3700x sizin işinize yarayabilir yada bir önceki nesli olan 2700x de işinize yarar ikinci elde mevcut işlemcinizden biraz daha uyguna bulabilirsiniz bir diğer seçenek olarak ryzen 5 5600x de işinizi görür 3700x ile aynı fiyatta ufak farklar ile geride kalıyor. Render işlemleri için bir diğer önemli etken depolama birimi pcie 4 ile iyi bir m2 ssd'ye sahip iseniz işleriniz daha kısa zamanda biter bunun için gigabyte b550m s2h öneririm. Ram'ler, monitör ve psu gayet uygun.

Oyun oynanmayacak ise Ryzen 7 serisinin öneririm. Render işlerinde çok daha iyiler. R7 3700X veya bir al modeli. 8 çekirdek CPU tabanlı renderer programlarının ilacıdır.

Gigabyte B550M S2H ile B450 S2H arasında çok fark var mı? Ben de sipariş verecektim. Mevcut GT1030 yanına R7 3700X alıyorum. @Abstrack99

Son düzenleme:
Render için işlemci gerekiyorsa AMD Ryzen serisi mantıklı duruyor.

Render ve Edit için ekran kartı da işlemci de önem açısından birbirine yakınlar diye hatırlıyorum en azından bu programlar için ama oyun oynanmayacağı için ekran kartını GTX 1050 Ti ile değiştirmek daha uygun olabilir.

Bu konu hakkında daha rahat bilgi almanız açısından iyi olabilir.

Teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…