Arkadaşlar edit yapmayı seviyorum ve iyi de yaptığımı düşünüyorum. (Uzun bir video düzenleme veya herhangi bir konuda edit yapma.) Bu işten kazanç elde etmek istiyorum, büyük küçük fark etmez. Böyle bir site var mı müşteri bulabileceğim?
www.upwork.com www.fiverr.com www.shopify.com
Bildiğim yabancı siteler bunlar, İngilizce bildiğini varsaydım.
Türk sitelerinde 100-200 TL kazanmaktansa en aşağı 20 eurodan başlarsın.
(ChatGPT'den sonra dil bile sıkıntı değil aslında bu sitelerde hesap açıp şansını deneyebilirsin dediğim gibi ChatGPT sayesinde dil problemide ortadan kalkıyor, eğer gerçekten bir yeteneğin varsa dil engeline takılmadan dünyanın herhangi bir yerindeki adama bunu ulaştırabiliyorsun, fiverr ve Shopify'da ilan açıp müşteri beklerken Upwork'de tam tersi müşteriler çalışmak için insanları bekliyor ilk önce orada bir hesap açıp ortama bakabilirsin ama ilk 100 iş için 10 dolar ödemen gerekiyor)
Arkadaşlar edit yapmayı seviyorum ve iyi de yaptığımı düşünüyorum. (uzun bir video düzenleme veya herhangi bir konuda edit yapma.) Bu işten kazanç elde etmek istiyorum, büyük küçük fark etmez. Böyle bir site var mı müşteri bulabileceğim?
Bionluk ve benzeri sitelerde ilan açarak müşteri bulabilirsin çeşitli mecralar var bunun için, tabii o mecralar biraz daha kurumsal. Eğlence içerikli şeyler yapıyorsan item satılan sitelerde bunlara özel kategoriler var orada şansını deneyebilirsin.
Yurt dışı için fiverr ,Türkiye için Bi onluk gibi sitelere bakabilirsin.
Ama freelenc işleri türkiyede pek iyi değil yurt dışına yönetmen en iyisi olur.
O fiyatlara hazırda portfolyosu yoksa zor başlar diye düşünüyorum. Türk sitelerinde de kolay kolay müşteri gelmiyor ancak yabancı sitelerde de dolandırıcı dolu, karşıma adam akıllı bir işveren geldiğini hatırlamıyorum.