Çözüldü EFI Bölümü Silindiğinde OS X Boot Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

legolas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

Yanlışlıkla Harrdisk üzerindeki EFI bölümünü sildim ve OS X açılmıyor. Verbose modunda ise bu görüntüyü alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Önce bozuk EFI bölümünü silin:

Kod:
sudo gpt remove -i 1 disk0

İşlem bitiminde bölümü tekrar oluşturun:

Kod:
sudo gpt add -b 40 -i 1 -s 409600 -t C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B disk0

Son olarak da kurulum yaptığınız diskteki EFI bölümünü buraya aktarın:

Kod:
sudo dd if=/dev/disk1s1 of=/dev/disk0s1

Sorun şu ki USB üzerinden de boot edilmiyor. Bu komutları kullanabileceğim bir terminal'e nasıl erişebilirim?

USB üzerinden boot ettiğinde OS X kurulu HDD seçtiğinden emin ol. Kurulumdan girdiğin herhangi boot komutları varsa bu komutları girmeyi unutma.
Clover Boot Menü içinde iken OS X kurulu HDD üzerinde gel ve <Space> tuşuna bas. Açılan ekranda Single user mod seç. Bir süre yazılar akar ardından terminal ekranında gibi kare bir satırbaşı görünür. KOdları buraya girmeyi dene. Eğer olmaz ise Clover Boot Menü içinde Recovery mod ile başlatıp gelen ekrandaki menü bardan Terminal uygulamasını açıp kodları gir.

Bir çok komut denedim fakat sonuç alamadım.

Sorunun kaynağı ekran kartından kaynaklanmış. Güç kablosunu çıkartmıştım ve unutmuşum. Hakkınızı helal ediniz.

Dosya Ekleri

• E558Bv.jpg
    549,8 KB · Görüntüleme: 198
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…