MRTNephilim
Hectopat
emin misiniz bir sıkıntıyla karşılaşmayayım daDirekt boot klasörünü silebilirsiniz. Windows, Microsoft içindeki EFI dosyalarının biriyle başlatılıyor.
Hayır, kafasına göre oradan boot klasörünü silemez. Windows sadece EFI içerisindeki Microsoft klasörü ile başlatılmıyor. EFI\boot dizini tüm EFI sistemlerde ortak ve olması gereken klasördür. EFI sistemi önce bu dizini arar, daha sonra içerisinde bootx86.efi yada bootx64.efi dosyalarını arayıp, hangi dizinden sıradaki sistem önyüklemesi gerektiğini okur.Direkt boot klasörünü silebilirsiniz. Windows, Microsoft içindeki EFI dosyalarının biriyle başlatılıyor.
Evet, baktım ve içerisinde neler olduğunu gayet iyi biliyorum. Peki sen benim ne dediğime baktın mı?Pardon? Temiz kurulum EFI dosyası içine baktınız mı hiç? Özellikle Linux üzerinden bootloader’ın Windows’u nereden başlattığına baktım. Eğer os-prober yalan söylemiyorsa, ki söylemez, Windows EFI\Windows\bootwin(?) dosyasıyla başlatılıyor. Kendi bilgisayarımdan çıkan örnekle bu yorumu yaptım.
EFI sistemi önce bu dizini arar, daha sonra içerisinde bootx86.efi yada bootx64.efi dosyalarını arayıp, hangi dizinden sıradaki sistem önyüklemesi gerektiğini okur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.