EFI diskini silmişim

Windows kurulum diskiniz varsa onunla Microsoft Bootloader yükleyebilirsiniz. Şu kaynakta Windows kurulum diskiyle ve disk olmadan kurulum yöntemleri anlatılmış: Dell bilgisayarınızdaki Windows 7, 8, 8.1 ve 10 için GPT HDD üzerindeki EFI önyükleyicisini onarma | Dell Turkey

Eğer GNU/Linux kurulum diskiniz varsa onunla da grub önyükleyici yükleyebilirsiniz, ki zaten GNU/Linux kurulum yaparsanız grub, Windows ve GNU/Linux u görecektir.

Grubda bozuk :D kurulu Linux'a giremiyorum bir de şu an da yanımda yedek PC var 2 saat sonra gidecek yükliyi mi?
Live USB üzerinden bilgisayarınızı başlatıp lsblk çıktısı atabilir misiniz?

Tamamdır 1dk.

Grubda bozuk :D kurulu Linux'a giremiyorum bide.
Kurulum diski üzerinden sistemi canlı olarak başlatıp yeniden GRUB önyükleyici kurulumu yapabilirsiniz. GRUB'u yüklemeden önce Windows ve GNU/Linux'un kurulu olduğu dizinleri mount edin. EFI dizinini de /mnt/boot olarak mount ettikten sonra GRUB kurulumu yapabilirsiniz.

Live USB üzerinden bilgisayarınızı başlatıp lsblk çıktısı atabilir misiniz?

Sda 8:0 0 931.5G 0 disk.
├─Sda1 8:1 0 4.9g 0 part=EFI.

├─Sda2 8:2 0 16M 0 part.
├─Sda3 8:3 0 377.7g 0 partc.

├─Sda4 8:4 0 437.5G 0 partd.

├─Sda5 8:5 0 7.7g 0 partbılmıyom bune.
├─Sda6 8:6 0 1000M 0 partbunuda bılmıyom.
├─Sda7 8:7 0 97.7g 0 partlınux.
└─Sda8 8:8 0 4.9g 0 partswaparea.
SDB 8:16 1 28.5G 0 disk.
├─Sdb1 8:17 1 2.4G 0 part /cdrom.
├─Sdb2 8:18 1 4M 0 part.
└─Sdb3 8:19 1 26.1g 0 part.
Hocam disklerin anasini aglatmisim .d.
Kurulum diski üzerinden sistemi canlı olarak başlatıp yeniden grub önyükleyici kurulumu yapabilirsiniz. Grub'u yüklemeden önce Windows ve GNU/Linux'un kurulu olduğu dizinleri Mount edin. EFI dizinini de /mnt/boot olarak Mount ettikten sonra grub kurulumu yapabilirsiniz.

Anlamadim... Hocam o degilde USB ile nasil windiws tamiri yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı