EFI olan bilgisayar nasıl UEFI yapılabilir?

Türk5467

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SanDisk SSD Plus 240gb
Merhaba başlıkta dediğim gibi EFI olan laptopum var bunu UEFI yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ve yaparken format atmak gerekiyor mu?

Merhaba başlıkta dediğim gibi EFI olan laptopum var bunu UEFI yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ve yaparken format atmak gerekiyor mu?
Merhaba, EFI olan bir laptopu doğrudan UEFI'ye çevirmenin standart bir yolu yoktur. Format atmanız gerekir. Sebebi: EFI ve UEFI, anakart yazılımının farklı sürümleridir ve farklı bölümleme şemaları (genellikle GPT vs. MBR) kullanırlar.

Windows arama çubuğuna msinfo32 yazın, BIOS modu kısmında UEFI yazıyorsa Windows UEFI olarak kurulmuştur.

Windows arama çubuğuna msinfo32 yazdığınızda çıkan sistem bilgisi penceresinde BIOS modu kısmında eski yazıyorsa, bu Windows'unuzun UEFI olarak kurulmadığı anlamına gelir. Sisteminiz şu anda legacy BIOS (CSM - uyumluluk destek modülü) modunda çalışıyor demektir.
bunu çeviremezmiyim uefi ye internette çeviren çok kişi var format atmadan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı