Bu dedigin Windows'un EFI bölümü. Kurdugun Linux dagitiminin da kendine ait bir EFI bölümü oluyor. Ancak bunu kurulum sirasinda, bolumlendirmede degistirebiliyorsun. Windows'un EFI bolumune baglayip, ikinci bir EFI bölümü olusturmayabiliyorsun.
Herhangi bir Linux dagitimi kurulu olan USB'yi boot edip, onun uzerinden Gparted ile bu bolumleri silebilirsin.
Tamamdır çok teşekkürler hocam yine yardımıma koştunuz
Bu dedigin Windows'un EFI bölümü. Kurdugun Linux dagitiminin da kendine ait bir EFI bölümü oluyor. Ancak bunu kurulum sirasinda, bolumlendirmede degistirebiliyorsun. Windows'un EFI bolumune baglayip, ikinci bir EFI bölümü olusturmayabiliyorsun.
Herhangi bir Linux dagitimi kurulu olan USB'yi boot edip, onun uzerinden Gparted ile bu bolumleri silebilirsin.
Hocam olmadı nfts olarak formatladım sildim falan ama yine Windows'ta EFI olarak gözüküyor.
Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar, aynısını yaşayan olursa konu açıp sürünmesin diye ilk buraya geldim
Çözüm: EaseUS indirin (Free sürümünü kullanın) ardından boş gözüken o ekstra sistem kısmına gelin, sağ tıklayın, wipe data deyip onaylayın, ardından delete deyip tekrar NTFS olarak formatlayın. Ve başlat kısmına diskmgmt.msc yazıp ilk olana tıklayın (disk yöneticisi) ve ardından C: Olan diskinize sağ tıklayıp birimi genişlet deyin. Bu kadar.
Uyarı! Benim gibi bad sector hatası alabilirsiniz, bu tür işlere bir bilen olmadan acemi biri olarak (benim gibi) girişmenizi önermem.