Çözüldü EFI sistem bölümü 2 adet oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nonexistent

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Daha önce Linux indirmeye çalışırken diski bölmüştüm ve 237 GB diskim 118 normal, 118 EFI sistem bölümü şeklinde oldu ve Linux inmedi, diski biçimlendiremiyorum. Asıl bir EFI bölümü var zaten. Bunu nasıl biçimlendiririm?

Çözüm
Bu dedigin Windows'un EFI bölümü. Kurdugun Linux dagitiminin da kendine ait bir EFI bölümü oluyor. Ancak bunu kurulum sirasinda, bolumlendirmede degistirebiliyorsun. Windows'un EFI bolumune baglayip, ikinci bir EFI bölümü olusturmayabiliyorsun.

Herhangi bir Linux dagitimi kurulu olan USB'yi boot edip, onun uzerinden Gparted ile bu bolumleri silebilirsin.

Tamamdır çok teşekkürler hocam yine yardımıma koştunuz :D
Bu dedigin Windows'un EFI bölümü. Kurdugun Linux dagitiminin da kendine ait bir EFI bölümü oluyor. Ancak bunu kurulum sirasinda, bolumlendirmede degistirebiliyorsun. Windows'un EFI bolumune baglayip, ikinci bir EFI bölümü olusturmayabiliyorsun.

Herhangi bir Linux dagitimi kurulu olan USB'yi boot edip, onun uzerinden Gparted ile bu bolumleri silebilirsin.

Hocam olmadı nfts olarak formatladım sildim falan ama yine Windows'ta EFI olarak gözüküyor.
Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar, aynısını yaşayan olursa konu açıp sürünmesin diye ilk buraya geldim :)
Çözüm: EaseUS indirin (Free sürümünü kullanın) ardından boş gözüken o ekstra sistem kısmına gelin, sağ tıklayın, wipe data deyip onaylayın, ardından delete deyip tekrar NTFS olarak formatlayın. Ve başlat kısmına diskmgmt.msc yazıp ilk olana tıklayın (disk yöneticisi) ve ardından C: Olan diskinize sağ tıklayıp birimi genişlet deyin. Bu kadar.
Uyarı! Benim gibi bad sector hatası alabilirsiniz, bu tür işlere bir bilen olmadan acemi biri olarak (benim gibi) girişmenizi önermem.
Asıl bir EFI bölümü var zaten.

Bu dedigin Windows'un EFI bolumu. Kurdugun Linux dagitiminin da kendine ait bir EFI bolumu oluyor. Ancak bunu kurulum sirasinda, bolumlendirmede degistirebiliyorsun. Windows'un EFI bolumune baglayip, ikinci bir EFI bolumu olusturmayabiliyorsun.

Tamamdır çok teşekkürler hocam yine yardımıma koştunuz :D

Hocam olmadı nfts olarak formatladım sildim falan ama yine Windows'ta EFI olarak gözüküyor.
Sorunun çözümünü buldum arkadaşlar, aynısını yaşayan olursa konu açıp sürünmesin diye ilk buraya geldim :)
Çözüm: EaseUS indirin (Free sürümünü kullanın) ardından boş gözüken o ekstra sistem kısmına gelin, sağ tıklayın, wipe data deyip onaylayın, ardından delete deyip tekrar NTFS olarak formatlayın. Ve başlat kısmına diskmgmt.msc yazıp ilk olana tıklayın (disk yöneticisi) ve ardından C: Olan diskinize sağ tıklayıp birimi genişlet deyin. Bu kadar.
Uyarı! Benim gibi bad sector hatası alabilirsiniz, bu tür işlere bir bilen olmadan acemi biri olarak (benim gibi) girişmenizi önermem.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı