Çözüldü EFISTUB ile boot ederken bölüm bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Sistemi diskin 4. bölümüne kurdum. Ardından EFI Shell'den sistemi boot menüsüne ekledim. Fakat boot ederken cihazı bulamadığını söylüyor ve emergency shell çalışıyor. Oradan /new_root dizinine sistemin kurulu olduğu bölümü manuel olarak bağlayıp emergency shellden çıkınca açılıyor. Nasıl düzeltebilirim?

Kod:
ERROR: device '' not found. Skipping fsck.
:: mounting '' on real root
mount: /new_root: no filesystem type specified.
You are now being dropped into an emergency shell.

@Linuxginar

Son düzenleme:
Çözüm
Disk mi Disk bolumu mu? PARTUUID diyor, muhtemelen disk bolum UUID'si olacaktir.
Bölümü kastetmiştim.

Disk mi Disk bolumu mu? PARTUUID diyor, muhtemelen disk bolum UUID'si olacaktir.
İlk başta Live System'den arch-chroot üzerinden girip efibootmgr ile denemiştim ama olmamıştı. Daha sonra EFI Shell ile ekleyince ilk mesajda söylediğim gibi kendim manuel girebildim. Bu sefer efibootmgr ile denedim ve PARTUUID olarak lsblk komutunun çıktısından 4. bölümün UUID'sini girdim. Bu şekilde boot edip denedim ama diski bulamadı. Daha sonra PART kelimesini sildim ve şimdi sorunsuz bir şekilde açıldı. Acaba bölümü normal disk gibi mi görüyor?
Sistemi diskin 4. bölümüne kurdum. Ardından EFI Shell'den sistemi boot menüsüne ekledim. Fakat boot ederken cihazı bulamadığını söylüyor ve emergency shell çalışıyor. Oradan /new_root dizinine sistemin kurulu olduğu bölümü manuel olarak bağlayıp emergency shellden çıkınca açılıyor. Nasıl düzeltebilirim?

Kod:
ERROR: device '' not found. Skipping fsck.
:: mounting '' on real root
mount: /new_root: no filesystem type specified.
You are now being dropped into an emergency shell.

@Linuxginar
EFISTUB kullanmisligim yok ama internette UUID girildigini gordum, UUID'leri dogru girdin mi?

Bölümü kastetmiştim.

İlk başta Live System'den arch-chroot üzerinden girip efibootmgr ile denemiştim ama olmamıştı. Daha sonra EFI Shell ile ekleyince ilk mesajda söylediğim gibi kendim manuel girebildim. Bu sefer efibootmgr ile denedim ve PARTUUID olarak lsblk komutunun çıktısından 4. bölümün UUID'sini girdim. Bu şekilde boot edip denedim ama diski bulamadı. Daha sonra PART kelimesini sildim ve şimdi sorunsuz bir şekilde açıldı. Acaba bölümü normal disk gibi mi görüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bölümü kastetmiştim.

Oyle olmasi mantiksiz, bilmiyorum. GRUB kullanmama sebebinizi de merak ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı