hortlatıyorum ama tam tersi pes 21 e kadar grafik ve oynanış açısından fifa tam bir rezaletti.1200 TL değil 70 dolar oyun. Ülkemizde ki ekonomik şartların kötülüğü yüzünden bir firmaya "abartmış" gibi şeyler söylenemez. FIFA oldu olası bence PES'den her zaman daha iyi bir oyundu. EA FC 24 ise bu sene gerçekten benim çok hoşuma gitti. Sonunda kariyer moduna önem verilmiş ve animasyonlarda vs. de göze gelecek kadar güzel değişiklikler ve farklılıklar var. eFootball dediğimiz oyun başlı başına bir felaket. PES oldu olası böyle felaketti zaten ama bu sefer harbiden felaket. Bu yarışmanın kazananı havada karada EA FC 24'dür.
FIFA'nın bugüne kadar geri olduğu tek bir şey vardı o da; Oyuncuların yüzleriydi. Oynanış olarak hep daha üstündü. Grafik olarak ise bir şey diyemem çünkü bu da biraz zevk meselesi bana göre. Ben FIFA'yı daha iyi buluyordum. PES'de oyuncuların elleri vücutları bile aynıydı. Damarlı kollar kaslı bacaklar tüm oyuncuların vücutlar aynıydı bi yüzler ve ten renkleri değişikti. FIFA'da böyle değildi bu. Grafik olarak ise dediğim gibi net bir yorum yapamam. FIFA kötü gelmiyordu bana grafik olarak..hortlatıyorum ama tam tersi pes 21 e kadar grafik ve oynanış açısından fifa tam bir rezaletti.
Hocam oynanış olarak nasıl fifa üstün yapmayın lütfen iki oyunun da karşılaştırmalı incelemelere bakın isterseniz kim oynanista fifayi üstün goruyor. Bir futbol oyununda hem buz pateninde kayar gibi top süreyim hem de serbest still futbol olsun akrobatik calimlar, imkansıza yakin goller atayim diyorsanız elbette sevebilirsiniz. Bu konuda tartışmaya girmeye gerek yok. Araba oyunlarından örnek verecek olur isek siz arcade olarak nfs seversiniz ben similasyon project cars, forza severim. Pes 2021 den daha iyi futbol oyunu yapıldığını düşünmüyorum.FIFA'nın bugüne kadar geri olduğu tek bir şey vardı o da; Oyuncuların yüzleriydi. Oynanış olarak hep daha üstündü. Grafik olarak ise bir şey diyemem çünkü bu da biraz zevk meselesi bana göre. Ben FIFA'yı daha iyi buluyordum. PES'de oyuncuların elleri vücutları bile aynıydı. Damarlı kollar kaslı bacaklar tüm oyuncuların vücutlar aynıydı bi yüzler ve ten renkleri değişikti. FIFA'da böyle değildi bu. Grafik olarak ise dediğim gibi net bir yorum yapamam. FIFA kötü gelmiyordu bana grafik olarak..
PES'de oyuncunun hakimiyeti bizde değil daha. Türkiye'den başka hiçbir ülkede hatta iddia ediyorum Japonlar bile PES'i bu kadar övmüyordur emin olabilirsiniz. PES'in çok arcade bir oynanışı var. Oyuncuların animasyonları çok tek tük. Yani hiç gerçekçi değil. Diyelim bir ara pası attınız diyelim oyuncu o topu alamaz olarak kodlandıysa bitti oyuncunun hiç gerçekçi çabaları bile olmuyor. Yani ben isterim ki topu alamasa bile topa bir hamlesi olsun, kaysın dokunmaya çalışsın vs. isterim ama armut gibi topun yanında koşuyor. Bir kayma animasyonu var hele adamları biçmek için mi kayıyor belli değil. Oyuncuların yaptığı hatalar hiç doğal hatalar değil. FIFA'da bir oyuncu topa kötü vurunca kötü vurdu, hatalı vurdu, arkası dönüktü, ters ayağına denk geldi gibi tespitler hemen yapılabilirken PES'de olan hatalar sanki kodlama hatasıymış gibi gözüküyor. PES, dünyanın hiçbir yerinde "genel olarak" FIFA'dan daha iyi bir oyun olarak görülmüyor. FIFA, güzel bir oyun değil onu savunuyorum gibi gözükmesin aksine keşke PES güzel bir oyun olsa da her sene aynı oyun çıkmasa EA tarafından isterim fakat maalesef PES o kadar rezalet bir oyun ki FIFA'dan başka seçenek kalmıyor.Hocam oynanış olarak nasıl fifa üstün yapmayın lütfen iki oyunun da karşılaştırmalı incelemelere bakın isterseniz kim oynanista fifayi üstün goruyor. Bir futbol oyununda hem buz pateninde kayar gibi top süreyim hem de serbest still futbol olsun akrobatik calimlar, imkansıza yakin goller atayim diyorsanız elbette sevebilirsiniz. Bu konuda tartışmaya girmeye gerek yok. Araba oyunlarından örnek verecek olur isek siz arcade olarak nfs seversiniz ben similasyon project cars, forza severim. Pes 2021 den daha iyi futbol oyunu yapıldığını düşünmüyorum.
TeşekkürlerPES'de oyuncunun hakimiyeti bizde değil daha. Türkiye'den başka hiçbir ülkede hatta iddia ediyorum Japonlar bile PES'i bu kadar övmüyordur emin olabilirsiniz. PES'in çok arcade bir oynanışı var. Oyuncuların animasyonları çok tek tük. Yani hiç gerçekçi değil. Diyelim bir ara pası attınız diyelim oyuncu o topu alamaz olarak kodlandıysa bitti oyuncunun hiç gerçekçi çabaları bile olmuyor. Yani ben isterim ki topu alamasa bile topa bir hamlesi olsun, kaysın dokunmaya çalışsın vs. isterim ama armut gibi topun yanında koşuyor. Bir kayma animasyonu var hele adamları biçmek için mi kayıyor belli değil. Oyuncuların yaptığı hatalar hiç doğal hatalar değil. FIFA'da bir oyuncu topa kötü vurunca kötü vurdu, hatalı vurdu, arkası dönüktü, ters ayağına denk geldi gibi tespitler hemen yapılabilirken PES'de olan hatalar sanki kodlama hatasıymış gibi gözüküyor. PES, dünyanın hiçbir yerinde "genel olarak" FIFA'dan daha iyi bir oyun olarak görülmüyor. FIFA, güzel bir oyun değil onu savunuyorum gibi gözükmesin aksine keşke PES güzel bir oyun olsa da her sene aynı oyun çıkmasa EA tarafından isterim fakat maalesef PES o kadar rezalet bir oyun ki FIFA'dan başka seçenek kalmıyor.
PES kontrolleri bile sıkıntılı, oyuncu kendi kendine iş yapıyor, bu arada forza nfs'den daha arcade bir oyun.Hocam oynanış olarak nasıl fifa üstün yapmayın lütfen iki oyunun da karşılaştırmalı incelemelere bakın isterseniz kim oynanista fifayi üstün goruyor. Bir futbol oyununda hem buz pateninde kayar gibi top süreyim hem de serbest still futbol olsun akrobatik calimlar, imkansıza yakin goller atayim diyorsanız elbette sevebilirsiniz. Bu konuda tartışmaya girmeye gerek yok. Araba oyunlarından örnek verecek olur isek siz arcade olarak nfs seversiniz ben similasyon project cars, forza severim. Pes 2021 den daha iyi futbol oyunu yapıldığını düşünmüyorum.
bak adı üstüne pes diyoruz dostum efootball adlı saçma oyundan bahsetmiyoruz.Her iki oyunu da deneyimlemiş biri olarak pes daha iyi diyen varsa gidip gözlerine baktırsın bence pes diye bir şey kalmadı artık fc24 çok daha iyi.
Her grafiği iyi olan oyun daha iyi olacak diye bir şey yok? Pes, 2017'den sonra FIFA'yla yarışamadı. Pes sadece oyuncu yüzlerini yapmakta iyiydi geriye kalan her şey de FIFA Pes'e göre çok daha iyiydi bu bir gözle görülür gerçek artık kabullenmeniz lazım, kabullenemiyorsanız da duygusal davranarak kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz.Bak adı üstüne pes diyoruz dostum eFootball adlı saçma oyundan bahsetmiyoruz.
FIFA FC24 vs pes yapıyorsak size bir tavsiye pes21 ile FIFA 22'nin grafiklerine bakın susun.