PES'de oyuncunun hakimiyeti bizde değil daha. Türkiye'den başka hiçbir ülkede hatta iddia ediyorum Japonlar bile PES'i bu kadar övmüyordur emin olabilirsiniz. PES'in çok arcade bir oynanışı var. Oyuncuların animasyonları çok tek tük. Yani hiç gerçekçi değil. Diyelim bir ara pası attınız diyelim oyuncu o topu alamaz olarak kodlandıysa bitti oyuncunun hiç gerçekçi çabaları bile olmuyor. Yani ben isterim ki topu alamasa bile topa bir hamlesi olsun, kaysın dokunmaya çalışsın vs. isterim ama armut gibi topun yanında koşuyor. Bir kayma animasyonu var hele adamları biçmek için mi kayıyor belli değil. Oyuncuların yaptığı hatalar hiç doğal hatalar değil. FIFA'da bir oyuncu topa kötü vurunca kötü vurdu, hatalı vurdu, arkası dönüktü, ters ayağına denk geldi gibi tespitler hemen yapılabilirken PES'de olan hatalar sanki kodlama hatasıymış gibi gözüküyor. PES, dünyanın hiçbir yerinde "genel olarak" FIFA'dan daha iyi bir oyun olarak görülmüyor. FIFA, güzel bir oyun değil onu savunuyorum gibi gözükmesin aksine keşke PES güzel bir oyun olsa da her sene aynı oyun çıkmasa EA tarafından isterim fakat maalesef PES o kadar rezalet bir oyun ki FIFA'dan başka seçenek kalmıyor.