EFT İptal Edilebilir mi?

Sucrofe

Kilopat
Soru açık. Mesela birisine bir ürün sattık ve alıcı ödemeyi EFT ile yaptıktan sonra ürünü kendisine teslim ettik. Tüketicinin EFT'yi iptal edip parayı geri alma ihtimali var mı? Böyle bir şey duydum da doğruluğundan emin değilim, danışmak istedim.

Edemez. Sadece EFT yapıldıktan sonra ilk 5-6 dakika içerisinde bir ihtimal Merkez Bankasına bildirim gitmezse bankasını arayıp iptal ettirebilir. İşlem bankadan çıkınca geri dönüşü olmuyor. Dolandırıldığını kanıtlayıp, sulh ceza hakimliğine giderse anca o zaman tazminat alır. Hesabına düşen paranın iptali diye bir şey yok.

Mümkün olduğunu duydum. Herhangi bir karakter yanlış yazılıp para sizin hesapta gözüktükten sonra, bu düzenbazlıktaki başkası, oymuş gibi bankayı arayıp hemen yanlış yaptım EFT iptal talebi alır mısınız diye arayıp sonrasında para hesabınızdan geri çekilebilir.

Benim sürekli uyguladığım taktik ise, alıcı ile yan yana gelirim, parayı hesabıma yollar. Ben ise hesabıma geldiğinde hemen başka bankadaki hesabıma aktarırım o parayı. Diğer bankadaki hesaba para geçtiğinde ürünümü teslim eder alışverişi bitiririm. İki faktörlü doğrulama gibi düşünebilirsiniz. Ayrıca açıklama kısmına şu marka şu model ürünün alışveriş bedeli diye yazdırmak da gerekiyor. Her şey kayıtlara geçebilsin böylelikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…