Ege Üniversitesi Kimya bölümü okunur mu?

Merhaba. 2 yıllık Kimya Teknolojisi bölümünü merak eden biri olarak Ege Üniversitesi Kimya bölümünün önü açık bir tercih olacağını düşünüyorum.

Ben Ege fizik bölümü mezununyum, kimya bölümünde eğitim verdikleri bina bizim de okuduğumuz bina. Verdikleri eğitimi tam olarak bilemiyorum, bizim hocalar genelde iyiydi. Yalnız dersler olduça zordu, iyi çalışmalısın geçmek için.

Üniversitenin kampüs hayatı çok iyidir. Hemen hemen bütün fakülteler okulun içinde ve kütüphane, yemekhane ve yurt içindedir. Kampüsün içinde 3M Migros da var ayrıca kampüsün biraz dışında alış-veriş merkezlerinin olduğu bir yerde var.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet binanın yeri güzel bir konumda ve fizik bölümü ile bir. Daha önce araştırmıştım. Kimya okumayı planlamadan önce aklımda fizik bölümü vardı doğruyu söylemek gerekirse. Fiziği gerçekten çok seviyorum fakat iş olanakları bakımından çok kısıtlı olduğu için fikrimi değiştirmeme neden olan faktörlerden biriydi bu durum. Üniversitenin fizik bölümü nasıl sizce hocam? Verdiği eğitim size bu ülkede veya yurt dışında kapılar açıyor mu? Önerir misiniz iş imkanı var mıdır? Okuduğunuz için memnun musunuz?

Fizik bölümü oldukça zor. Öğrenmen gereken konular ve ezberlemen gereken çok formül var. 1. sınıf hariç liseye benzemiyor ama öğrenirsin.

Hala oluyor mu bilmiyorum ama notlarını yüksek tutup Erasmus'a gidersen, üniversitenin lisan programı yetmeyebilir ama üniversiteyi bitirip yüksek lisans yaparsan yurt dışına çıkabilirsin sanırım.

Üniversite'yi bitirip nanoteknoloji dalında eğitim alırsan yurt dışına çıkabilirsin belki. Ben yüksek lisans yapmadığım için tam bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…