Egea 1.6 Multijet Lounge/Limited vs Megane 1.3 TCE Icon

Utku Tutun

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu iki aracı objektif bir şekilde kıyaslayıp görüşünüzü yazmanızı rica ediyorum.

Egea sahibiyim. Megane'ı yakından inceledim. Megane kronik sorunları olan bir araç. Trim sesi, bagajdan su alma gibi problemleri var. Malzeme kalitesini ve işçiliğini yeterli bulmuyorum. Renault servislerini kaliteli bulmuyorum.

Egea'nın konfor, malzeme ve işçilik konusunda Megane'dan daha iyi olduğunu, Megane'ın motor performansının ve donanım seçeneklerinin Egea'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tamamen sizin ne istediğinize bağlı olan bir şey. İki aracın da performansı günlük kullanımda oldukça yeterli. Yine de performans bazlı bir kullanıma yönelecekseniz 1.3 TCe çok daha mantıklı, lakin şehir içi ben de Egea'nın daha konforlu olduğu yönündeyim.

Merhaba arkadaşlar bu iki aracı objektif bir şekilde kıyaslayıp görüşünüzü yazmanızı rica ediyorum.

Egea sahibiyim. Megane'ı yakından inceledim. Megane kronik sorunları olan bir araç. TRIM sesi, bagajdan su alma gibi problemleri var. Malzeme kalitesini ve işçiliğini yeterli bulmuyorum. Renault servislerini kaliteli bulmuyorum.

Egea'nın konfor, malzeme ve işçilik konusunda Megane'dan daha iyi olduğunu, Megane'ın motor performansının ve donanım seçeneklerinin Egea'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

2021 Egea 1.3 Dizel sahibiyim. Aracım Urban Plus paket.
Ben de aracımı değiştirmek istiyorum bu nedenle birbirimize yardımcı olalım. Fikirlerimi beyan edeyim size.

Egea'nın Limited olarak çıkan paketi beş para etmez. Elde kalan parçaları revize ederek yeni bir paket yaratmışlar. Limited'a baktığımız zaman göz alıcı bir jant bizi karşılıyor ama jant en az 7-8 senedir fabrikanın bir köşesinde beklemiş.
2016 model Egea'nın jantı ile 2021 Limited'ın jantı aynı. Sadece rengini değiştirmişler.
Koltuklara falan zaten laf etmek istemiyorum. Allah'a havale edilecek kalitede koltuk üretmişler. Emanet gibi kılıf geçirmişler üstüne.
Sis farı çerçevesi normalde bu araçlarda krom. Easy yani boş paket şirket araçlarında siyah dandik bir plastik koyuyorlar oraya. Onu almışlar Limited paket diye bu arabaya koymuşlar. Yav arkadaş taksi çıkması gibi parçalardan paket oluşturmuşlar.
Tamamen elde kalan ürünlerle bir paket çıkarmaya çalışmışlar çünkü yedek parça stokunu bitirip yeni kasaya geçmeye çalışıyorlar. Tahminimce 2024'te kasa değişecek.
Lounge pakete gelecek olursak bu pakete laf yok. Gerçekten güzel ancak değmez. Megane daha mantıklı.
TRIM sesi, bagajdan su alma gibi saydığınız sorunların hepsi Egea'da daha fazla.
Ben ömrümde klimanın içinden cırcır böceği sesi çıkaran tek araba Egea gördüm. Disk ve Balata kalitesine laf edemiyorum bile. Fren sistemiyle uğraşmaktan arabayı kullanamaz oldum. Kaç defa disk kaç defa Bala'ta değiştirdim bilmiyorum. En son çare Spor Fren Disk aldım, o şekilde bir süredir kullanıyorum.
Uzun lafın kısası en kısa sürede Octavia veya 1.3TCe Megane'a geçeceğim.
Performanslı kullanımdan sebep 1.3TCe motorlar sağlıklı olmuyormuş. Çok fazla yağ yakma sorunundan şikayetçi buldum. Bütçem yeterse direkt Octavia'ya bakacağım olmazsa Megane olur gibi görünüyor.

Renault servislerini kaliteli bulmuyorum.

Bu konuya değinecek olursak sizinle hemfikirim ama her zaman işin taktiği var.
Aracın üretildiği fabrikanın muhakkak bir kendi kontrolünde olan yetkili servisi oluyor. Onları tercih etmek gerek.
Franchise sistemi ile açılan yetkili servislerin kalitesi her zaman daha düşük oluyor.
Fiat grubunda kesinlikle kaliteli hizmet için Otokoç tercih edilmeli. Direkt fabrikaya bağlı çalışıyorlar ve ar-ge depatmanından belli periyotlarla denetlemeye geliyorlar.
Renault grubunda da kesinlikle fabrikaya bağlı olan Mais servisleri tercih edilmeli. Mais, Oyak Bursa Fabrikasına bağlı.

Son düzenleme:
Tercihim 1.3TCe Megan olurdu. Belki trim sesleri var, belki yol tutuşu konfor odaklı olması nedeniyle biraz ürkütüyor olabilir. 1.3TCe, benzinli motorlar arasında tüketim olarak makul kalıyor.

Benzer bir motor seçeneği Egea'da olsaydı, kesinlikle Egea derdim. Onu da belirtmek isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı