Egea Cross mu Renault Taliant mı?

angeleyes

Picopat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım yakın zamanda şöyle 930 - 940 bin TL bandında bir araba almak istiyoruz. Reno taliant ve Egea cross arasındayız. Egea cross alırsak 1-4 fire orta veya urban paket olur, taliant ta ise 1.0 TCe joy paket olur. Görünüş olarak ve doluluk olarak Egea daha önde gibi duruyor ama bilemedim. Başka araba ihtimali düşük çünkü babam alıcağımız araba en az 2020 model olsun. İstiyor yoksa bana kalsa 2012-13 Passat veya 2015 Volvo S60 falan alırım sizce hangisi daha iyi olur.

Yerinizde olsam ikisini de almazdım.

Hocam bence babanızı ikna edip eski modellere bakmanız iyi olabilir fakat 900 bin bandına yeni olmasını istiyorsunuz o zaman Egea'dan başka seçeneğiniz yok gibi. Hatta Cross'a para vermek yerine düz yani sedan Egea daha mantıklı.

1.6mj sedan egea almak daha mantıklı.

Taliant alabilirsiniz hocam bide Clio 5 jantı takın süper oluyor egeayı 10 a katlar

Hocam cross 1.6 bulursanız daha iyi olur sizin için 1.4'ler pek gitmiyor illa 1.4 alacaksanızda limited veya urban alın kesinlikle.

İlla ikisinden birisi alınacaksa Egea alınmalı. Eğer alınmama ihtimali varsa söylerseniz daha farklı modellerle yardımcı olalım.

İki aracı da kullanmış biri olarak ufakça deneyim aktarayım

Egea Cross: Fiyatının ötesinde bir kalitesi var, ön göğüs yumuşak, iç malzeme kaliteli ve pek trim sesi yapmıyor. En boşunda bile arka camlar otomatik, 2024+ boş paketlerinde çoğu donanım standart, multimedya ekranı üzerinde geliyor vs.
Fakat: 1.4 Fire 95 hp motor tam bir hüsran onu söyleyebilirim, hele bir de LPG düşünürseniz, at arabasından hallice olacaktır.

Taliant: Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi, 2025 model broadway, multimedya ekranı yok, boş paketlerde arka camlar manual. Davlumbazlar bile opsiyon ile satılıyor.
Fakat: 1.0 tce motor gayet başarılı ve turboşarjı iyi performans sağlıyor. Fiyatına göre çok başarılı bulduğum bir motor.

Özet: araçta konfor arıyorsanız Egea Cross, uzun yol yapıyorum benim için motor önemli diyorsanız Taliant önerimdir.

Ufak bir ekleme daha, yanlış hatırlamıyorsam boş paketlerde Taliant'ın sürücü koltuğu yükseklik ayarı da mevcut değil.

Taliant otomatik olması dışında hiç ama hiçbir esprisi yok. Gerçekten şaka gibi bir araç. Arka cam otomatiği dahi yok. Koltuk yükseklik ayarı, manuel dikiz aynaları filan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…