Eğer formülünün kullanımı

Daha fazla  
Merhaba, Excel'de eğer formülünü kullanarak, stok adedi bir olan ürünü sıfıra nasıl çevirebilirim. Araştırdım, ama detaylı bir anlatım, bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• technopat.png
    technopat.png
    63,1 KB · Görüntüleme: 57
O sütundaki en üssteki kutuya bunu yazın. =EĞER(B1=1;0;-1)
B1 yerine hangi sütundaki veriyi kontrol etmek istiyorsanız onu yazın.
Çalışma mantığı şu şekilde: =EĞER("karşılaştırma";"doğruysa değer";"yanlışsa değer")
Aralarda noktalı virgül olmalı. Attığım kodu boş Excel sayfasında A1'e koydum. B sütunundaki değer 1 ise A sütunundaki değeri 1 yapıyor, değilse -1 yapıyor.
=EĞER(G2=1;0;G2) Şeklinde dener misin?
Bulunduğu hücreye erişmesi hata verecektir ya da hatalı değer. Başka sütuna yazmalı.

Son düzenleme:
O sütundaki en üssteki kutuya bunu yazın. =EĞER(B1=1;0;-1)
B1 yerine hangi sütundaki veriyi kontrol etmek istiyorsanız onu yazın.
Çalışma mantığı şu şekilde: =EĞER("karşılaştırma";"doğruysa değer";"yanlışsa değer")
Aralarda noktalı virgül olmalı. Attığım kodu boş Excel sayfasında A1'e koydum. B sütunundaki değer 1 ise A sütunundaki değeri 1 yapıyor, değilse -1 yapıyor.

Bulunduğu hücreye erişmesi hata verecektir ya da hatalı değer. Başka sütuna yazmalı.

Ben kendi Excelimde A ya değerleri verip bu formulü B ye vermiştim ama A ya verirse sıkıntı çıkabilir evet.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı