Eğitim sistemi ne zaman değişecek?

Sınav odaklı olmasının evet bu tarz bir dezavantajı var. Ancak şöyle bir gerçek de var ki rakiplerinde bunu yapıyor ve yarışta kalabilmen için bu da gerekli bir dönem için de olsa.
Hocam sorun şu ki ben o testleri falan çözmedim.
8. sınıfta son altı ay asılsam derece yapıyordum. Rahat yapardım yani. Kendimi biliyorum. Neden yapmadın dersen kendimce problemlerim vardı. Kafam dağınıktı. Psikolojim biraz iyi değildi.
Afedersiniz ama eşek gibi çalışınca daha başarılı olunmuyor. Rakipler hayvan gibi ders çalışıyor falan filan ama mesela hani ülkelere puan veriyorlar ya okuduğunu anlamada, matematikte, fende puan veriyorlar ya. Mesela o kadar çok çalışınca onlardan daha iyi olunmuyor.
Mesela Japonya'nın da eğitim sistemi ağır bizimki gibi. Sınav odaklı.
Ama Finlandiya tam tersi. Daha rahat. Öğrenciyi sıkmayan.
Ama Finlandiya daha başarılı. En azından atacağım linke göre öyle.
Tam olarak öyle olmasa da aynı klasmandalar ama hangi ülkenin öğrencisi daha çok çalışıyor? Japonya.
Ama hangisi daha önde? Finlandiya.
Zaten Japonya da ezberci falan filan diye eleştiriliyor diye biliyorum. Eğitim Seviyesi En Yüksek Ülke Listesi 2019-2020 | Eğiteknoloji

Size katılmakla birlikte benim sızlandığım nokta ders ve okul sürelerinin uzunluğu ve haftalık 40 saate tamamlamak için verilen dersler oluyor. Matematik, Türkçe, Fen bilimleri(Fizik, Kimya, Biyoloji), Coğrafya, Tarih ve İngilizce gibi dersleri anlıyorum fakat Görsel, beden, 2.yabancı dil(Aynı anda iki dil görmek kafayı karıştırmaktan başka bir şey yapmıyor bence), bizim seçmediğimiz seçmeli dersler hem diğer derslerin sınavları için ayırabileceğimiz zamandan çalıyor bence. Hem de okul süresini uzatıyor. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerin zorunlu olmadığı ülke de görsel ve beden dersinin zorunlu olması saçma geliyor. Öğrenciler yeteneğini keşfetsin bahanesini de kabul etmiyorum. İlkokul ve ortaokulda da vardı bu dersler. Üstüne bir de LGS zamanı yetenek sınavı vardı diye hatırlıyorum. Liseye geçtikten sonra ben hâla niye bir tane insanın yeteneğini keşfetmesi için hayatımdan haftalık 2 saat veriyorum?

Türkiye listede yok bravo.

Sınav odaklı olmasının evet bu tarz bir dezavantajı var. Ancak şöyle bir gerçek de var ki rakiplerinde bunu yapıyor ve yarışta kalabilmen için bu da gerekli bir dönem için de olsa.

Sanki oyunda rank kasıyoruz buney.

Çok fazla abartanlar var,onların dediği gibi yaparsak iyice batarız. Ama şu kesin: Bu ülkede yolunda gitmeyen bir şeyler var ve onlardan biri de eğitim sistemi. Ezberci anlayıştan hâla kurtulamadık. Bu gidişle de asla kurtulamayacağız.

Eğitim sistemini yerin dibine sokanlar genelde çalışmayan ve sadece yatan kişiler oluyor, konudan okudum kadarıyla öyle de açıkçası. Eğitim sistemi mükemmel değil ancak dediğiniz kadar kötü de değil. Yukarıdaki öğretmen olan hocalarıma katılıyorum bu sistem tamamen tembelliğe itiyor ve en vasıfsız insan bile üniversiteye girebiliyor. Açıkçası Amerika'daki gibi üniversitelere girmeden önce sınav puanı yettikten sonra üniversiteye başvuru yapıp yazı göndermeyi ve üniversiteyle mülakat yapılmasını isterdim. En azından herkesin üniversiteye girmesi engellenirdi bu sayede.

Eğitim sistemi gayet güzel. Memnun değilseniz okulu bırakabilirsiniz kimse kafanıza silah dayamıyor. Hem arkadaşlarınızın dikkatini dağıtmamış olursunuz. Herkes okuyacak diye bir kural yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…