Çözüldü Eğitim ve askerlik çakışması için ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
31 Ağustos 2025'te askerliğimin erteleme süresi bitiyor. DGS'ye girmiştim yarın açıklanıyor ama tercih süreci kaydolma derken bayağı zaman geçecek. Asker kaçağı durumuna mı düşüyorum? Asker kaçakları üniversiteye kaydolamıyormuş çünkü. Ya da ne yapmalıyım DGS'den bu sene yerleşmek istiyorum henüz açıklanmadı ama gireceğim yerler var. Askere şu aşamada gitmek istemiyorum planlarım var. Kafam çok karışık yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Erteleme süreniz bittikten sonra yoklama dönemine girersiniz, yoklama dönemi de içinde bulunulan yılın son gününe kadar olur. Kaçak durumuna düşmeniz için 1 Ocak 2026'ya kadar bir eğitim bölümüne kaydolmamış ve yoklama işlemlerinizi yaptırmamış olmanız gerekir.
Sene sonuna kadar yoklama sürecindesin, sene sonuna kadar herhangi bir işlem yaparsan kaçak durumuna düşmezsin. Bu sene DGS işlemin tamamlandıktan sonra en yakın askerlik şubesine öğrenci belgenle gidip eğitim sebebiyle tecil işlemi yaptırmak istediğini söyleyebilirsin.

Sene sonuna kadar yoklama sürecindesin, sene sonuna kadar herhangi bir işlem yaparsan kaçak durumuna düşmezsin. Bu sene DGS işlemin tamamlandıktan sonra en yakın askerlik şubesine öğrenci belgenle gidip eğitim sebebiyle tecil işlemi yaptırmak istediğini söyleyebilirsin.

Merhaba hocam, cevap için teşekkür ederim. Üniversiteye kayıtta asker kaçağı olma riski yok mu bildiğim kadarıyla onlar kayıt yaptıramıyor. Erteleme sürem bittikten sonra asker kaçağı sayılmıyor muyum?

Erteleme süreniz bittikten sonra yoklama dönemine girersiniz, yoklama dönemi de içinde bulunulan yılın son gününe kadar olur. Kaçak durumuna düşmeniz için 1 Ocak 2026'ya kadar bir eğitim bölümüne kaydolmamış ve yoklama işlemlerinizi yaptırmamış olmanız gerekir.

Son düzenleme:
Çözüm
Erteleme süreniz bittikten sonra yoklama dönemine girersiniz, yoklama dönemi de içinde bulunulan yılın son günü olur. Kaçak durumuna düşmeniz için 1 Ocak 2026'ya kadar bir eğitim bölümüne kaydolmamış ve yoklama işlemlerinizi yaptırmamış olmanız gerekir.
Çok teşekkür ederim kıymetli hocam beni kurtarmış oldunuz

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı