Resmi Gazete'de yayımlanan “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği”nde değişikliği ile bakanlık, liselerde dini tarikat ve cemaatlerin sıklıkla gündeme getirdiği karma eğitime ilişkin bir geri adım daha attı. Yapılan değişiklikle nüfus ve öğrencinin az olduğu yerleşim yerlerinde düz lise, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan çok programlı liselerde kız ve erkek ayrı eğitim yapılmasının önü açıldı.
Haber bu. Ziya Selçuk daha önce eğitimde kıyameti koparmalıyız, bilim ve teknolojiye önem vermeliyiz demişti. Baksanıza ne güzel işlerini yapıyorlar.
Bu ülkeden artık zerre ümidim kalmadı. Arabistan'a çevirdiler ülkeyi. Eğitim yerlerde diye söylüyorduk, şimdi yerde değil ekside. İlk önce 2 milyar kesinti daha sonra karmanın kaldırılması. Sırada ne var merak ediyorum.
Aman dikkat edin bir erkek ile kadın aynı ortamda bulunmasın. Dikkat edin aynı oksijeni solumasın. Ya bu nasıl bir gericiliktir aklım almıyor. En üzüldüğüm nokta ise yorumlarda Allah'ın izni ile şeriat gelecek tarzında çok yorum gördüm. Bu ülke artık hayatta düzelmez.
Bakın şimdi bu kararı verenlerin çocukları nerede okumuş onlara bakın. Arabistan'da falan mı okumuş? Tabii ki hayır. Bilal Erdoğan Harvard Kennedy School okumuş. Sümeyye Erdoğan ise Londra Ekonomi Okulu okumuş. Kendi çocuklarını nerelerde okutuyorlar. Neden Türkiye'de okutmadınız veya çok özendiğiniz şeriat ülkelerinde?
Herkes ileri gitmeye çalışır biz geriye.
Bu arada bundan önce bir konu daha açacaktım. Fakat bu haberi görünce ikisini birleştirdim, konu kirliliği olmasın.
Okullar Çocukların Eğitim Seviyesini Düşürüyor
Araştırmada zekayı etkileyen 10 faktörü mercek altına aldıklarını anlatan Tunahan Coşkun, çocuğun sınıf seviyesi arttıkça zeka seviyesinin düştüğünü açıkladı. Anaokulundan 8'inci sınıfa kadar çocuğun IQ düzeyini incelediklerini aktaran Coşkun, "Çocukların maalesef sınıf seviyeleri arttıkça zeka puanlarında yani IQ'larında bir düşüş gözlemledik. Bunun nedeni de standart bir eğitimin uygulanması, müfredatın her yerde sabit olması, çok fazla farklılaştırmanın olmaması olabilir. Bu nedenlerin IQ'da yaklaşık 5 puanlık bir düşüşe neden olduğunu gördük" dedi.
Ülkede eğitim falan kalmadı. Bunların umurunda değil tabii. Sorgulamayan, aptal bir nesil yetiştirmenin derdinde. Nedeni gayet açık. Eğitim kalitesi arttıkça oyumuz düşüyor diyenlerden ne beklenir?
Yine bunların umurlarında değil. Kendi çocuklarını en güzel okullarda okuturlar.
Bazı üyeler Sözcü'den verdiğim kaynaklara kızdılar. Kusura bakmayın ama haber yapan doğru düzgün kaynak yok. Yine bulabildiğimi bırakıyorum buraya.
kaynak:
MEB’den karma eğitime büyük darbe!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Eğitimde kıyameti koparmamız lazım
MEB’den karma eğitime büyük darbe!
Resmi Gazete'de Yayımlandı! Karma Eğitim Şartı Kaldırıldı, MEB 'Bu Konuda Çalışmamız Yok' Dedi
MEB'den karma eğitime darbe
MEB'den karma eğitimle ilgili dikkat çeken değişiklik! O madde kaldırıldı
Bu kadar kaynak var. Umarım bu sefer sorun olmaz.