Eğitimde Karma Kaldırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım direkt olarak kaldırmadılar, okullarında değişiklik olanlar yazarsa seviniriz. Sanırım köy gibi yerlerde etkili olacak.

Köy mü kaldı? Herkes şehirde. Etkili olmaz.
Aynen iyi yakalamışsın. Görüyorum bu ninjaları hastanede, erkek doktor olmaz, diyorlar. Sanki kadın doktorlar ağaçta yetişiyor.

İbn-i Sinalardan, Lokman hekimlerden, Mevlanalardan bugünkü İslama nasıl evrildiniz, ule? O evrimi başlatan zincirin ilk halkasına...

Son düzenleme:
Ülkede yaşananlar hepimizi kötü etkileyebiliyor, çoğu zaman paranoyak bir tavır takınıyoruz ama boş yere alevlenmek doğru olmaz. Sadece kendinizi strese sokarsınız. "Şeriat geldi, herkes yobaz." vesaire demeden önce bi okumak lazım.

Zaten normal eğitimin kaldığı yerlerin sayısı bir şehirde bir elin beş parmağını geçmez halde. Her köşebaşı tapınak olduğu gibi her okul imamhatip olmuş durumda. Çok şaşırmamak gerek.

İlk önce bu karar Resmi Gazete'de yayımlanmış. Yani kimse uydurmuyor. Diğer yandan 'Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır' maddesi kaldırılmış.
Bu madde kaldırılmış. Madde kaldırıldıktan sonra imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir demiş. Yani böyle bir şey geliyor. Fakat zorunlu değil. Verdiğim kaynaklar zorunlu dememiş zaten.
Daha sonra imam hatip liselerini açmak kolaylaştırılmış.
İmam hatip lisesi açma şartlarından bu okullar için aranan “geleneksel/görsel sanatlar atölyesi dersliği bulunması, okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 5 bin veya yerleşim birimine bağlı mahalle ve köyleri ile birlikte en az 10 bin olması” şartı kaldırıldı. Mevcut yönetmelikte ortaokul ve imam hatip ortaokulu açmak için 5. sınıfta en az 20 öğrenci şartı aranırken bu şart da esnetildi. En az 20 ya da toplamda 40 öğrencinin olması durumunda ortaokul ya da imam hatip ortaokulu açılabilmesi değişiklik kapsamında sağlandı.
Hani ülkede imam hatip çok az var ve çok ihtiyaç var ya o yüzden böyle bir şey düşünmüşler.

Daha sonra bir açıklama geliyor.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın karma eğitime ilişkin şu ifadeleri kullandı:
Bazı okullarda erkek ve kız ayrımı oluşacak demiş.
Benim yazım yanlış mı anlaşıldı anlamadım fakat zaten zorunlu ve bütün okullarda olacak demedi kimse. Karma ile ilgili madde kaldırılıyor ve bazı okullar artık erkek ve kızı ayırabilecek. Olay bu.
Yoksa hemen bütün okullarda karmayı kaldırmıyorlar. Öyle bir şeyde denmedi. İlk önce alıştırmaları lazım. Sonra bakarız artık, duruma göre tamamen yaparlar sanırsam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…