Ego tatmini yapan hocayla ne yapılmalı?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Dersimize girmeyen bir hoca, bizim bölümden herhangi birini gördüğünde bağırıyor, kızıyor. Amacını anlayamıyorum, bu kadar asabiyet neden, anlamıyorum. Aklıma sadece ego tatmini geliyor. Ne yapmalıyım bu hocayla? Bahar dönemi dersimize girebilir ve üniversitede olmamıza rağmen bize lise öğrencisiymişiz gibi davranıyor. Şikayet çözüm sağlar mı? Dekan'a, Rektör'e dilekçe, ne bileyim hani. Artık motivasyonumu da düşürüyor durduk yere ve sınıf ortasında rencide ediyor insanları.

bir şey yapacaksan tek başına yapmanı önermem olan sana olur ya da sonuç alamazsın diyelim. birlik olup beraber imza toplayıp şikayette bulunun bir şey yapacaksanız.

aslında artık cimer kullanıyor herkes ordan edilebiliyorsa birlik olup 10-15 kişi birden ederseniz işe yarar

Neden bağırıyor?
Hiçbir sebebi yok. Geçen vizeler vardı, vize bitti sınıftan çıktım koridorda beni gördü "hızlı yürüsene, ne gevşek gibi yürüyorsun" diyor. Ve bunu bağırarak söylüyor. Amacını anlayamıyorum.

Akademik ortamda bu tarz şikayetler bahar döneminde dersinize girme ihtimali olan bir hoca için kişisel husumete dönüşebilir ki dönüşecektir zaten. Bu yüzden şikayetinizin anonim kalmayacağını varsayarak, dilekçenizi sadece rencide edici ve ders dışı davranışlara odaklayın, kişisel yorumlardan kaçının.

bir şey yapacaksan tek başına yapmanı önermem olan sana olur ya da sonuç alamazsın diyelim. birlik olup beraber imza toplayıp şikayette bulunun bir şey yapacaksanız.
Sınıf arkadaşlarımın buna katılacak cesarette olduklarını zannetmiyorum. Hepsi bu sistemi kabullenmiş gibi. Lise kafasındalar kısacası. Ama sorsan o hocayı hiç kimse sevmiyor.

Hocam sizin bu üniversite hocaları ile çektiğiniz çile nedir ya.

Şaka bir yana sıkıntı hocam cidden şikayet edin bence. Yani hoca ne hakla böyle insanlara bağırıyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…