eGPU için kasa önerisi

• Konuyu başlatan DOD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.761

DOD

Femtopat
Merhaba. Laptopum sistem olarak çok iyi ama tek ve benim için önemli sıkıntısı var, ekran kartı yok. Ondan dolayı eGPU yapma kararı aldım ama eGPU kasası pek fazla bulamadım. Bana uygun fiyatlı eGPU kasası linkleri atar mısınız? Bütçem 1500 TL. Eğer kasa yerine ekran kartını koruyacak bir tutacak veya bir kılıf biliyorsanız onu da atarsanız çok sevinirim. Ama ilk önceliğim kasa olacaktır. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopunuzun markasını ve modelini söyler misiniz? Ayrıca piyasada bildiğim kadarı ile eGPU kasası yok bu yüzden ya kendiniz kasa yapın ya da açıkta kullanın. Elinizde kullanmadığınız güç kaynağı var mı? Ve ekran kartınız var mı?

Laptopunuzun markasını ve modelini söyler misiniz? Ayrıca piyasada bildiğim kadarı ile eGPU kasası yok bu yüzden ya kendiniz kasa yapın ya da açıkta kullanın. Elinizde kullanmadığınız güç kaynağı var mı? Ve ekran kartınız var mı?
Merhaba elimde ekran kartı yok am laptop casper Nirvana s500 16 gb ram ve i5 işlemci var. Bir tana 1060 ti almayı düşünüyorum

Merhaba elimde ekran kartı yok am laptop Casper Nirvana S500 16 GB RAM ve i5 işlemci var. Bir tana 1060 Ti almayı düşünüyorum.

O zaman ben sana eGPU yapman için gereken şeyleri önereyim.
1) En önemli olan eGPU aparatı başka yerlerde daha ucuza belki bulunabilir: https://www.hepsiburada.com/alfais-...IbIkn7ohY-zJQwo1fIZDjavrZz1gJlfoaAjnhEALw_wcB
2) Ekran kartını besleyebilmesi için (tahmini) 400W üstü normal bilgisayar güç kaynağı. (ekran kartının ek güç pinlerine göre seçebilirsin örneğin 8 pin güç girişi varsa bir adet 8 pin ekran kartı güç girişi olan bir PSU yetecektir). Link vermedim ekran kartına göre herhangi bir psu seçebilirsin sana kalmış.
Son olarak eGPU aparatını laptopun Wİ-Fİ kartının takıldığı yere takman gerektiği için laptopu sökmen ve Wİ-Fİ kartından vazgeçmen gerekiyor. Dışarıdan Wİ-Fi kart takman veya Ethernet portu üzerinden kablo ile internete bağlanman gerekiyor.
Not: Bu işlemin riskli olduğunu ve (çok nadir de olsa) hatalar ile karşılaşman olasıdır. Ancak her hatanın bir çözümü vardır bu yüzden pek sıkıntı yaşayacağını sanmam.

O zaman ben sana eGPU yapman için gereken şeyleri önereyim.
1) en önemli olan eGPU aparatı başka yerlerde daha ucuza belki bulunabilir: https://www.hepsiburada.com/alfais-...IbIkn7ohY-zJQwo1fIZDjavrZz1gJlfoaAjnhEALw_wcB
2) ekran kartını besleyebilmesi için (tahmini) 400W üstü normal bilgisayar güç kaynağı. (ekran kartının ek güç pinlerine göre seçebilirsin örneğin 8 pin güç girişi varsa bir adet 8 pin ekran kartı güç girişi olan bir PSU yetecektir). Link vermedim ekran kartına göre herhangi bir PSU seçebilirsin sana kalmış.
Son olarak eGPU aparatını laptopun Wi-Fi kartının takıldığı yere takman gerektiği için laptopu sökmen ve Wi-Fi kartından vazgeçmen gerekiyor. Dışarıdan Wi-Fi kart takman veya Ethernet portu üzerinden kablo ile internete bağlanman gerekiyor.
Not: Bu işlemin riskli olduğunu ve (çok nadir de olsa) hatalar ile karşılaşman olasıdır. Ancak her hatanın bir çözümü vardır bu yüzden pek sıkıntı yaşayacağını sanmam.

Yaptıktan sonra laptopun kapağı kapatılabiliyor mu?

Yaptıktan sonra laptopun kapağı kapatılabiliyor mu?
Alt kasayı kapatmayı soruyorsanız. Kapatırsın ama kablonun bir yerden çıkması lazım. Menteşelerin vidasını sıkarsın aşağı tarafın 2 vidasını sıkarsın kabloyu bir yerden dışarı çıkartırsın biraz aralık kalır. Kablo için o yeterli oluyor. Bende böyle yapıyorum. Kasayı hepten kapatmak istiyorsan alt kasayı kablonun geçeceği şekilde kırman lazım.

Alt kasayı kapatmayı soruyorsanız. Kapatırsın ama kablonun bir yerden çıkması lazım. Menteşelerin vidasını sıkarsın aşağı tarafın 2 vidasını sıkarsın kabloyu bir yerden dışarı çıkartırsın biraz aralık kalır. Kablo için o yeterli oluyor. Bende böyle yapıyorum. Kasayı hepten kapatmak istiyorsan alt kasayı kablonun geçeceği şekilde kırman lazım.

Bilgisayarın arkasında çok minik bir boşluk gibi bir şey var oradan böyle vidalarken falan arada sıkışsa birşeu olur mu acaba çok aıkışmaz ama herhalde orada diyeceğim de oraya gelir mi ki.

Bilgisayarın arkasında çok minik bir boşluk gibi bir şey var oradan böyle vidalarken falan arada sıkışsa birşeu olur mu acaba çok aıkışmaz ama herhalde orada diyeceğim de oraya gelir mi ki.

Bende sıkıştırıyorum. Bir şey olmuyor. Sadece ekranın kapağını kapatıp açarken kabloyu deforme edebilirsin. Deforme olursa 2-3 yıl sonra bağlantı sorunları olabilir. Benim laptopta da kablo arkadan çıkıyor arka kapağın tasarımı oval o yüzden kablo bayağı büküldü ama bir sorun olmadı şu ana kadar 1 yıldır kullanıyorum.
Laptopunda arka tarafta boşluk varsa oradan geçirsen iyi olur ama M.2 NVMe'ye takacaksan slot neredeyse, kabloyu düz bir şekilde dışarı çıkarman lazım bükmeden. Kablonun bozulma olasılığı var. Bir daha çıkarmayacaksan hep öyle takılı kalacaksa biraz bükebilirsin.
Not: Kablonun laptopun içinde kalan kısmını 3 ayda 6 ayda bir çıkarmayı düşünüyorsan hiç bükmemen lazım.

E-GPU yapmak istiyorsan ucuz değil 9-12 k arası tutar. Geçen sene 6 k ya RX 5700 XT e-GPU topladım. Tam performans alamasam da Ultra-high ayarlarda akıcı oyun oynatıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı